2024. április 29. - Péter

Bajnai: 365 iskolát és óvodát újítunk fel

A Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében 2011-ig 365 óvoda és iskola korszerűsítése, bővítése valósul meg összesen 104 milliárd forint értékben - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök.
2009. július 9. csütörtök 11:01 - HírExtra
A kormányfő hozzátette: június végéig 182 projektről született döntés, az észak-magyarországi régióban 65 helyszínen zajlik majd a fejlesztés, ezek egyike a kazári iskola.
Amikor egy család, egy ország vagy egy vállalkozás válságba jut, akkor a válság közepén mindenki befelé fordul, a saját bajaival foglalkozik, az adott pillanatra, a mára koncentrál, pedig nincs fontosabb, mint egy válság közepén a jövőre gondolni - hangsúlyozta Bajnai Gordon.

Ezért nevezte fontosnak az iskola- és óvodafelújítási beruházásokat is, hivatkozva a Nobel-díjas tudós, Szent-Györgyi Albert mondására, miszerint olyan lesz az ország jövője, amilyen a ma iskolája.

A Nemzeti Iskolafelújítási Program rövid távon az építőipart is élénkíti, munkát ad azoknak, akik végzik a beruházásokat - mondta Bajnai Gordon.

Molnár Katalin (MSZP), Kazár polgármestere ismertette: a 225 milliárdos beruházáshoz 171 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el a falu. A fejlesztés keretében tantermekkel bővítik az Aba Sámuel Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát, az akadálymentesített épületben elkészül a tornacsarnok is. A megújított iskolát 2010 áprilisában adják át. Kazári, vizslási, dorogházi és rákóczibányai gyerekek tanulnak az intézményben, az általános iskolában 390-en, a művészeti iskolában 450-en.

A Nemzeti Iskolafelújítási Programban az oktatás tartalmi fejlesztésével együtt történnek meg a felújítások, a pályázóknak minőségi és esélyegyenlőségi szempontoknak is meg kell felelniük. Az elbírálás során kedvezményekben részesültek a hátrányos helyzetű térségekből érkező pályázatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását