2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szűkülnek a források a mezőgazdaságban is

A mezőgazdaságban is nehezebb jelenleg hitelhez jutni, mint korábban, az ágazatban a válság hatására mintegy 15-20 százalékkal szűkültek a források az azt megelőző időszakhoz képest.
2009. július 8. szerda 09:28 - HírExtra
Jelezte: az általa vezetett tárca ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében, hogy az agrárium finanszírozhatóságát biztosítsa. Ennek érdekében például öt vezető pénzintézettel tárgyalt a minisztérium.

Megismételte azt a korábbi álláspontját, hogy az agrárium ugyanakkor jelenleg könnyebb helyzetben van, mint más ágazatok, mivel az élelmiszerfogyasztás kevésbé esett vissza a világban, Európában és Magyarországon is, mint más ágazatok. Példaként említette, hogy a múlt évben a magyar mezőgazdaság nyeresége az előző évi 70 milliárd forint körüli összegről 100 milliárd forint körülire nőtt az előzetes adatok szerint. Az agrárium kivitelének szaldója pedig mintegy 2 milliárd eurós többletet mutat.

A miniszter gondnak nevezte a tejágazatban fellelhető problémákat, amelyekre - véleménye szerint - uniós szinten kell megoldást találni, mivel azok nemcsak Magyarországon jelentkeznek. Példaként említette azt a magyar javaslatot, amely szerint meg kellene duplázni az exporttámogatást a piacon lévő feleslegek csökkentése érdekében.

Megerősítette, hogy továbbra is az agrártárca vezetésére koncentrál, és nem kíván komolyabb politikai szerepet vállalni az MSZP-ben. Hozzátette: szerinte a fiatalításra a párton belül szükség van, de az egészséges arányokat meg kell találni e tekintetben is. Lát viszont néhány olyan fiatalt, aki megállná a helyét akár a pártelnöki vagy a miniszterelnöki poszton is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását