2024. május 18. - Erik, Alexandra

Leszerelik a nukleáris fegyvereket

Egyetértésre jutott Oroszország és az Egyesült Államok a nukleáris leszerelésre vonatkozó kétoldalú keretmegállapodásról, amelyet a két ország elnöke várhatóan a hétfőn kezdődő moszkvai csúcstalálkozóján jelent be - közölte egy orosz külügyi tisztségviselő.
2009. július 6. hétfő 09:17 - HírExtra
Az Interfax hírügynökség által név nélkül idézett tisztségviselő szavaiból kiderült: a két ország diplomatái szinte az utolsó pillanatban, vasárnap késő este jutottak egyetértésre a szövegtervezetről. A mély ellentéteket jól mutatja, hogy felek a hét végén még javában alkudoztak a szövegről.

A keretmegállapodás az alapját képezi majd a hadászati támadó fegyverek csökkentéséről kötött, ez év végén lejáró START-I egyezményt felváltó új szerződésnek, s várhatóan újabb csökkentést irányoz elő.

Barack Obama amerikai és Dmitrij Medvegyev orosz elnök új fejezetet akar nyitni a kétoldalú kapcsolatokban, amelyek megsínylették az előző amerikai elnök, George Bush kormányzásának nyolc évét: az orosz-amerikai viszony a hidegháború óta nem látott mélypontra került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását