2024. május 17. - Paszkál

"Oroszország megbízható" - a finn elnök az oroszokat fényezi

Oroszország eddig megbízható energiaforrásnak bizonyult - mondta a finn elnök szombaton Budapesten az MTI-nek. Tarja Halonen arról is beszélt, hogy országa támogathatja az Északi Áramlat gázvezetéket.
2009. június 28. vasárnap 07:18 - HírExtra
Oroszország megbízható energiapartner az Európai Unió számára. Bármelyik forrásország megbízható szállító ugyanis, ha tudatában van annak, hogy nem az egyetlen - mondta Tarja Halonen, aki a vasfüggöny lebontásának 20. évfordulója alkalmából érkezett Budapestre.
Az energiakérdés Oroszországgal is, Oroszország nélkül is nagy kihívás Európa számára. A legnagyobb probléma, hogy az uniós tagállamok egyre több energiát használnak, és ennek egy részét importból fedezik. Nemzeti és uniós szinten is átfogóbb energiastratégiát kell kidolgozni - tette hozzá.

Oroszország is európai ország, annak ellenére, hogy sok állam ezt nem így gondolja. Oroszország persze nem felel meg mindenben egy valódi demokratikus ország elvárásainak, de nagyon sokat fejlődött politikailag és gazdaságilag. Épp ezért türelmesnek kell lenni Oroszországgal szemben, nem lehet csodát várni egyik napról a másikra - hangsúlyozta a finn elnök.

Tarja Halonen arról is beszélt, hogy az Északi Áramlat nem politikai kérdés Finnország számára; ha bebizonyosodik, hogy a projekt nem jelent környezetvédelmi kockázatot, akkor támogathatják a megvalósítást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását