2024. május 17. - Paszkál

Döntsenek az anyák!

A KDNP és a Fidesz szerint választhatónak kell lennie annak, hogy az édesanya a gyereke hároméves kora előtt visszamegy-e dolgozni vagy otthon marad vele - mondta Soltész Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. június 27. szombat 13:44 - HírExtra
A szocialista párt a gyes és a gyed módosítása során nemhogy az ellenzéki képviselők véleményét, de még a Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a köztársasági elnöknek a véleményét sem vette figyelembe - jelentette ki.

Soltész Miklós úgy fogalmazott: a szocialista párt "komolytalan" módosító indítványt nyújtott be a gyesről és a gyedről rendelkező törvényhez.

Hozzátette: a kormány többek között nem tudja azt, hogy az országban túlzsúfoltak a bölcsődei férőhelyek, és azt sem tudja, hány férőhelyre lesz szükség akkor, ha az elfogadott törvény alapján az anyák az eddigi három év helyett két évig kapnák a gyest. A kormány azt sem tudja megmondani, hogy hova fognak elhelyezkedni azok az anyák, akiket két év után visszakényszerítenek a munkába - jelentette ki.

Most havi 28 ezer 500 forint gyest kapnak az anyák, ez évi 340 ezer forint gyerekenként, és ezzel áll szemben az a bölcsődei normatíva, gyerekenként 540 ezer forint, amelyet az állam az önkormányzatoknak ad - idézte fel.

Az ellenzéki képviselő egy 2008-as adatra hivatkozva azt mondta: 32 ezer gyermek jár bölcsődébe, miközben 25 ezer hivatalos bölcsődei hely van az országban.
Soltész Miklós megemlítette: 2008 elején a szociális minisztérium egy osztályvezetője mondta azt, hogy 2004 és 2008 között több száz bölcsődei férőhelyet hoztak létre, mindezt 4,1 milliárd forintért. Hány milliárd forintba fog kerülni az, hogy az elfogadott törvényjavaslat hatására további 30 ezer gyermeknek lesz majd szüksége bölcsődei férőhelyre? - tette fel a kérdést.

A KDNP és a Fidesz továbbra is azt javasolja: választható legyen, hogy az édesanya a gyereke három éves kora előtt visszamegy-e dolgozni és bölcsődébe adja a gyerekét, vagy otthon marad vele, és az is nagyon fontos, hogy kiszámítható legyen a családtámogatási rendszer - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását