2024. március 29. - Auguszta

Exkluzív interjú az első magyar pókervilágbajnokkal

„Már akkor éreztem, hogy meglehet, mikor bejutottam a döntő asztalra” – mondta Traply Péter, alias Bélabácsi óriási Las Vegas-i diadaláról. A HírExtra az első magyar pókervilágbajnokkal beszélgetett.
2009. június 26. péntek 17:59 - Gedei Szilárd
Traply Péter, alias Bélabácsi átverekedte magát a legjobb vegasi menőkön, és elérte, amiről a magyar pókeresek eddig csak álmodtak: szerda hajnalban győzött a World Series of Poker egyik tornáján, az 5000 dollár nevezésű no limit hold'em shootout versenyben. A 22 éves pókeres 348.728 dollárral lett gazdagabb (közel 70 millió forint). Az azóta tartó ünneplés és persze az ünneplés kipihenése mellett Bélabácsi időt szakított a HírExtrára is egy interjú erejéig.

Fantasztikus győzelem volt, gratulálunk az első magyar pókervilágbajnoknak! Gondolom, azért voltak nehéz pillanatai a verseny során. Mi volt a legkritikusabb pontja a versenynek, és mikor érezte először, hogy meglehet a hőn áhított karkötő?

Már akkor eszembe jutott, hogy meglehet a győzelem, mikor bejutottam a döntő asztalra.

A legnehezebb pillanat pedig kétségtelenül akkor jött el, amikor a legvégén, a heads-up-ban egyszer már szinte vesztett helyzetből visszajött az ellenfelem teljesen egálra.

Mi volt a győzelem kulcsa, mit emelne ki, mint legfontosabb tényezőt?


Az óriási tapasztalatomat a (főleg online) versenyek terén. Ez nagyon sokat segített, de a legfontosabb az volt, hogy mentálisan erős tudtam maradni a végéig.


Íme Bélabácsi történelmi győzelme, a videó, amit soha nem lehet megunni:

Sláger kérdés, de fel kell tennem: mit jelent egy mindössze 22 éves pókeresnek a WSOP-győzelem, s trófea, a csillogó karkötő?

Az egyik legnagyobb, beteljesült pókercélomat. A döntő óta a fellegekben járok, iszonyatosan boldog vagyok.

A torna utáni ünnepléskor egy magyar zászlót terített magára. Régóta vártuk már ezt a pillanatot, az első magyar győzelmet a WSOP-n…

Ez is egy óriási pluszt jelent, hiszen „pókertörténelmet” írtam, és mindig szóba fog jönni a nevem, ha a magyarok szerepléséről lesz szó a WSOP-n.

Nem egészen olyan ez a győzelem, mint az Oscar-díj átadás, mégis, kinek köszönné meg a segítséget és a szurkolást?

Nyilván a családomnak, akik mindig mellettem állnak, és minden hülyeségemet tolerálják. Valamint a pókerarcok (pokerarcok.com) minden tagjának, akiknek tényleg nagyon sokat köszönhetek. Nem csak pókeres kollégaként, hanem barátként is mindig a segítségemre vannak.

Emellett pedig minden magyarnak, vagy nem magyarnak, akik a helyszínen vagy az interneten keresztül követték az eseményeket és szurkoltak ezerrel. Nagyon jó érzés, hogy ennyien szorítottak értem!

Sokan lennének most az Ön helyében. Mint tapasztalt „pókervilágbajnokot” kérdezem, mi a véleménye, kinek van egyáltalán esélye győzni a World Series of Pokeren? Hogyan kell egyáltalán nekiállni ennek a feladatnak?

Elengedhetetlen, hogy meglegyen a tudása és tapasztalata az embernek ahhoz, hogy kihasználja, ha jó szituációkat és lapokat kap egy verseny folyamán.

Hogy miként kell hozzáállni? Soha nem szabad azt hinni, hogy nincs már mit tanulni, nincs hova fejlődni! Nyilván mindenkinek vannak rossz szériái, de nem szabad mindent a szerencsétlenségre fogni. Elsősorban magukban keressük a hibát, ne másokban és tegyünk meg mindent, hogy jobb játékosokká váljunk.

Mit jelent a későbbiekre ez a diadal? Hiszen ezzel egy csapásra elismert pókeressé vált szinte az egész világon…


Erre most még nem tudok válaszolni, térjünk vissza a kérdésre pár hónap múlva…

A győzelméről készült felvételen jó(l) látni, hogy mennyien szurkoltak a helyszínen is a „kollégák” közül. Mit szólt a szakma a sikeréhez?

A hazai pókerszakma már gratulált, hiszen a legtöbb éljátékos kinn tartózkodik Vegasban, és a helyszínen drukkoltak a sikeremért. Emelett rengeteg gratuláló e-mailt, sms-t kaptam az otthon maradottaktól is. Meg persze a hazai pókerfórumokon is gratulált már szinte mindenki. De ha hazamegyek, biztos tartunk majd egy nagy, közös bulit.

Egyébként pedig szerintem a hazai szakma eddig is elismert, de nyilván ezután ez csak fokozódni fog.

Mit tervez még az idei WSOP-re? Hiszen a versenyek még messze nem értek véget, s gondolom a 10.000 dolláros nevezési díjú főversenyen azért csak elindul…

Igen, és mellette azért még két-három kisebb tornán is. De legkorábban csak két-három nap múlva. Addig még kiélvezem a sikert…
Forrás: Fotók: pokerarcok.com
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását