2024. május 18. - Erik, Alexandra

Észak-Korea a "büszke atomhatalom"

"Büszke atomhatalomnak" nevezte magát és egy esetleges amerikai támadás megtorlásával fenyegetőzött Phenjan az észak-koreai központi pártlapban hétfőn megjelent cikkben.
2009. június 22. hétfő 13:17 - HírExtra
"Amíg Észak-Korea büszke atomhatalom, az Egyesült Államoknak jól meg kell néznie, kivel van dolga. Súlyos hiba lenne Washingtonnak azt gondolnia, hogy sértetlenül megúszhatja, ha háborút szít a Koreai-félszigeten" - állt a Rodong Szinmun című lap kommentárjában. Az amerikai haditengerészet egyik cirkálója néhány napja követi a Kang Nam nevű, Mianmarba tartó észak-koreai hajót, amelyről azt feltételezik, hogy tiltott anyagokat szállíthat. A megfigyelés az ENSZ által elrendelt szankciók alapján zajlik.

A büntetőintézkedéseket azért hozták, mert Észak-Korea május 25-én tiltott atomrobbantást hajtott végre.

Barack Obama amerikai elnök kijelentette a CBS televíziónak adott, hétfőn adásba kerülő interjúban, hogy az Egyesült Államok "minden eshetőségre" felkészült Észak-Korea ügyében, beleértve egy Hawaii elleni esetleges észak-koreai rakétatámadást is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását