2024. május 3. - Tímea, Irma

Előzetesbe kerülhet a gyilkos nő

Családi szóváltás hevében, napokig tartó közös italozás után szúrta nyakon élettársa Szombathely belvárosában azt a férfit, akit a szakszerű orvosi ellátás ellenére sem sikerült megmenteni, a helyszínen elvérzett.
2009. június 19. péntek 21:23 - HírExtra
A csütörtök éjszakai bűncselekmény elkövetőjét elfogtuk, teljes bizonyossággal kizárható, hogy bármiféle leszámolás állna a háttérben - mondta sajtótájékoztatóján az ezredes.

Hozzátette: a 34 éves nő aki kezdetben azzal védekezett, hogy egy botokkal felfegyverkezett csoport a nyílt utcán megtámadta őket, az eléje tárt bizonyítékok hatására elismerte a bűncselekmény elkövetését, őrizetben van és emberölés elkövetésének alapos gyanújával kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Fekete Géza alezredes, a nyomozás vezetője elmondta: csütörtökön este egy állampolgár jelezte telefonon, hogy Szombathelyen az Óperint utcában egy erősen vérző férfi fekszik a járdán.

A helyszínre kiérkező járőrök a vérző férfi mellett találták annak láthatóan összevert, súlyosan bántalmazott élettársát, aki kórházba szállítása után azt mondta a rendőröknek, hogy egy négy-öttagú csoport az utcán megtámadta őket és halálosan megsebesítették élettársát. A támadók közül megnevezett két embert, akiket a kommandósok segítségével előállítottak.

Az előállítottak egyike azonban - miközben elismerte, hogy megverték a nőt - azt állította, hogy a férfit éppen az asszony szúrta meg, és ezt egyik rokonának el is mondta röviddel a bűncselekmény elkövetése után.

"A nyomozás adatai alátámasztották ezt a vallomást, ezért változtattunk a kihallgatási stratégiánkon, az asszony pedig megtört a bizonyítékok súlya alatt és elismerte tettét" - mondta az alezredes.

A történet szerint a nő és élettársa napok óta italoztak. Az asszony csütörtökön korábbi élettársától tartva - aki megfenyegette őket - magához vett egy konyhakést. A késő esti órán egy szórakozóhelyről taxival tartottak hazafelé, de elfogyott a cigarettájuk, ezért megálltak egy benzinkútnál.

Mindketten erősen ittas állapotban voltak. A férfi után a nő is kiszállt a kocsiból, a taxi pedig elhajtott. Ezen összevitatkoztak, a férfi egy keze ügyébe került lapáttal megfenyegette a nőt, de miután a benzinkút kezelője rendreutasította őket, távoztak.

Néhány méterre a benzinkúttól ismét összevitatkoztak és a nő nyakon szúrta a férfit, majd a közelben lakó rokonaihoz ment, akikkel közölte: megölte élettársát. Ezután visszament a férfihoz, ekkor ért oda az őket kereső, botokkal felfegyverkezett társaság, közöttük az asszony előző élettársával.

A szemtanúk csak azt láthatták, hogy az asszonyt bántalmazták, a férfi pedig vérző sebbel fekszik a járdán. Ezért volt első hallásra a rendőrök szerint is teljesen hihető, hogy támadás érte őket. Csakhogy az asszony még a rendőröknek tett vallomása előtt elmondta rokonainak, hogy ő ölte meg a férfit, és a kést is ott találták meg, ahol az asszony elmondása szerint azt eldobta.

Fekete Géza közölte: természetesen a nőt bántalmazók is bűncselekményt követtek el, ezért velük szemben is eljárás folyik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását