2024. május 18. - Erik, Alexandra

A MOL irányítja az INA-t

A Mol átvette az INA működtetése feletti irányítást, miután a horvátországi olajipari cég Zágrábban megtartott, éves rendes közgyűlése megválasztotta a társaság új felügyelő bizottságát.
2009. június 10. szerda 21:05 - HírExtra
A társaság hangsúlyozza: a horvát kormánnyal 2009. januárjában aláírt részvényesi megállapodás módosítása alapján a Mol 5 főt delegál a kilenc-tagú bizottságba. Hozzáteszik: szerdán sor került az új igazgatóság és az ügyvezető igazgatók megválasztására is.

A megállapodással lehetővé válik, hogy a Mol Csoport beszámolójában 2009. június 30-tól teljes körűen konszolidálják az INA-t - olvasható a magyar vállalat tájékoztatásában.

A Mol szerint az erősebb partnerség révén az INA jelentős javulást érhet el üzleti tevékenységében, növelheti hatékonyságát és profittermelő képességét.

A Mol 2008 októberében vált az INA legnagyobb részvényesévé, egy sikeres önkéntes nyilvános vételi ajánlat eredményeként. A társaság és a horvát kormány 2009. január 30-án aláírták a részvényesi megállapodás módosítását, valamint egy gáz keretszerződést az INA gázkereskedelmi és földalatti gáztárolási tevékenységeinek leválasztásáról és értékesítéséről, valamint a horvát piac hosszú távú gázellátásáról, illetve a szénhidrogén-termelés bányajáradékáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását