2024. június 1. - Tünde

Jobb a helyzet Irakban

Irakban az elmúlt évben jelentős mértékben javult a biztonság, de továbbra is komoly veszélyt jelentenek a vallási indíttatású erőszak szítására törekvő fegyveres csoportok - áll Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár jelentésében.
2009. június 9. kedd 08:47 - HírExtra
A New Yorkban közzétett dokumentum szerint a nemzeti megbékélés az ország előtt álló egyik legfontosabb feladat, illetve a legsürgetőbb megoldandó kérdések közé sorolja az ENSZ-főtitkár a közigazgatási rendszer átalakítását, a természeti kincsek felosztását és a vitatott belső határok kijelölését. A nők elleni erőszak az egyik legmegoldatlanabb probléma szerte az országban - áll a Ban Ki Mun jelentésében.

A jelentés szerint a "becsületbeli ügyekkel" összefüggő, nők elleni gyilkosságokat és erőszakcselekményeket a hatóságok továbbra is balesetekként, öngyilkosságokként, illetve öngyilkossági kísérletekként kezelik.

A világszervezet vezetője úgy vélekedett: előrehaladásra van szükség a politikai, szociális és biztonsági téren. A nemzeti megbékélés az ország előtt álló egyik legfontosabb feladat. A legsürgetőbb megoldandó kérdések közé sorolja egyben a közigazgatási rendszer föderatív átalakítását, a természeti kincsek felosztását és a vitatott belső határok kijelölését.

Ban Ki Mun felhívta a figyelmet arra, hogy eddig a külföldön lévő iraki menekültek, illetve az országban élő, legnehezebb helyzetben lévő irakiak megsegítésére szánt közel 550 millió dolláros segély alig több negyven százaléka folyt be az adakozóktól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását