2024. május 5. - Györgyi

Vízibivalyt klónoztak Indiában

Vízibivalyt klónoztak magzati szövetek felhasználásával tudósok az indiai Harijána államban - jelentette az indiai The Hindu (www.hindu.com) című napilap.
2009. június 8. hétfő 14:28 - HírExtra
Garima, a 43 kilogrammos nőstény borjú az észak-indiai Karnal városában született a Nemzeti Tejkutató Intézetben (National Dairy Research Institute, NDRI). "Garima tökéletesen egészséges, maradéktalanul derűlátók vagyunk túlélése tekintetében" - idézte a lap A. K. Szrivasztava intézetigazgatót.

Garima a második a klónsorban; a világ első klónbivalya - amelyet egy nőstény bivaly fülszöveteiből hoztak létre - február 6-án született az intézetben, ám egy héten belül elpusztult tüdőgyulladásban.

Garimát magzati szövetek felhasználásával "kézi vezérlésű technológiával" hozták létre a tudósok. Ez az eljárás lehetővé teszi a borjú nemének megválasztását. Szrivasztava elmondta, hogy Indiában él a világ legnagyobb vízibivaly-populációja, klónozásuk célja, hogy a kiváló tulajdonságú állatokat szaporítsák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását