2024. május 9. - Gergely

Megvan az ember őskutatásának hiányzó láncszeme?

Alig ült el az Ida nevű ősmajom körüli vihar, spanyol régészek arról számolnak be, hogy ember és majom közös múltjának lehetséges hiányzó láncszemére bukkantak.
2009. június 7. vasárnap 18:36 - HírExtra
Salvador Moyá-Solá és csapata Barcelona közelében egy 11,9 millió évvel ezelőtt élt főemlős, vagy akár emberszabású koponyájának és állkapcsának maradványait ásták ki. Felfedezésükről az amerikai tudományos akadémia szakfolyóiratában (PNAS) számolnak be.

A lelet az Anoiapithecus brevirostris tudományos nevet kapta, beceneve "Lluc" lett. Segítségével további ismereteket szerezhetünk az ember fejlődéséről és kialakulását megelőző folyamatokról - írja a Der Standard című osztrák lap online változata.

Bár rég lejátszott ügy a paleoantropológiában, hogy az ember Afrikából származik, azonban az olyan leletek, mint a németországi Ida és a spanyolországi Lluc arra utalnak, hogy elődeink elődei ugyanakkor Európából vándoroltak be Afrikába. Ez a látszat persze abból is eredhet, hogy Európában egyszerűen több az ásatás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását