2024. április 19. - Emma

Simor vagyona elillant

Három év alatt tizedére csökkent az MNB elnökének megtakarítása - írja a Népszabadság; a Magyar Nemzet számításai szerint pedig egy év leforgása alatt 856 millió forinttal csappant meg az MNB elnökének vagyona.
2009. június 4. csütörtök 07:15 - HírExtra
Simor András MNB-elnök vagyonnyilatkozatából tudható, hogy három év alatt a tizedére csökkentek korábbi, csaknem egymilliárd forintos megtakarításai - írja a Népszabadság csütörtökön.

A Magyar Nemzet szintén a jegybankelnök vagyonnyilatkozatára hivatkozva azt közli: a 2007-es dokumentum szerint a jegybank vezetője 123 millió és további 800 millió – összesen 923 millió – forintos, befektetési alapokban tartott megtakarítással bírt. Az egy évvel később tett nyilatkozatában viszont Simor már azt közölte: csupán 67 millió forintja van befektetési alapokban.

Egy év leforgása alatt tehát 856 millió forinttal csappant meg az MNB elnökének ily módon befektetett vagyona - összegezi a Magyar Nemzet.

Az MNB a Népszabadságnak azt a tájékoztatást adta, hogy az elnök mindent, aminek a közlését a törvény előírja, nyilvánosságra hozott vagyonával kapcsolatban. Ezen túlmenően "vagyonával, annak felhasználásával kapcsolatban további tájékoztatási kötelezettség nem terheli".

Az MNB a Magyar Nemzettel azt közölte, hogy Simor András eddig három alkalommal vallotta be vagyonát, s minden esetben a törvényi előírások szerint tette ezt.
A lap megjegyzi: mindez azt jelenti, hogy Simor Andrásnak nem kell közölnie, és nem is közli, mi lett a közel 900 milliójával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását