2024. május 19. - Ivó, Milán

Éjszakai kijárási tilalom gyerekeknek

A gyermekek és serdülőkorúak 22 óra utáni, szülői felügyelet nélküli közterületen való tartózkodását korlátozó intézkedés bevezetését javasolja Ukrajnában az ország családügyi, ifjúsági és sportminisztere.
2009. június 3. szerda 18:33 - HírExtra
Jurij Prodan szerint a szigorítás részben a szülők gyermekeik sorsa iránt érzett felelősségtudatát hivatott erősíteni. Az ifjúságért is felelős tárca vezetője úgy véli, hogy a tervezett intézkedéssel nem egyszerűen a gyerekek és kamaszok közterületen való éjszakai tartózkodását korlátoznák, hanem a szülőkre és a felnőttekre is befolyást kívánnak gyakorolni, hogy nagyobb felelősséggel viseltessenek a gyermekek nevelése, egészsége és összességében véve életük alakulása iránt - közölte szerdán a liga.net ukrán üzleti hírportál.

Prodan elmondta, hogy készen áll a megfelelő törvénymódosítás tervezete, szövegét jelenleg az ügyben érintett minisztériumokkal egyeztetik, és rövid időn belül a parlament elé terjesztik.

A gyermekvédelmi és a közigazgatási szabálysértésekről szóló törvények szigorítását célzó jogszabály-módosítással Ukrajna a hasonló tartalmú törvényt már korábban hatályba léptetett Oroszország példáját követi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását