2024. április 19. - Emma

Sztárok és vágyak Volton

Vészesen közeledik a Volt, ideje felkészülni. Július egy-két-há-négy! Pár kérdés erejéig zavartuk Fülöp Zoltánt, a Volt Fesztivál projektvezetőjét, némi plusz információ reményében.
2009. május 30. szombat 17:39 -
Milyen újdonságokat terveznek idén, miben változtatnak a tavalyihoz képest?

Ha a tavalyi eredményeket meg tudjuk ismételni, annak már örülünk, de persze lesznek azért változtatások. A kényelmi szempontokra fektetünk nagy hangsúlyt, illetve új programhelyszínek fognak megjelenni az idén. Ezen kívül bővíteni fogjuk a kemping férőhelyeket, és új sátorhelyek is lesznek.

Erősödött a fesztivál külföldi reklámkampánya?

Igen, valamelyest erősödött. A külföldi sajtóérdeklődés jelentős, és folyamatosan növekszik.



Külföldieket szeretnének inkább idecsábítani nagyobb számban, vagy szeretnék megtartani az egyensúlyt a külföldiek és a magyarok között?

Azt tapasztaljuk hogy a fesztiválra látogatók túlnyomó többségben magyarok, a külföldiek részaránya olyan 5-10 % körül mozgott az elmúlt évben, de természetesen várunk minél több külföldit is. A legtöbben Ausztriából, Szlovákiából, és a többi környező országból érkeznek.

Eddig hogy alakulnak a jegyeladások?
Érződik a gazdasági válság?

Nagyjából hasonlóak az eredmények a tavaly ilyenkoriakhoz, sőt, egy-két százalékkal növekedtek az eladások. Azt szerencsére elmondhatjuk, hogy a válság, és az általános recesszió különösebb mértékben nem befolyásolja az eladási eredményeinket.

Tervezik, hogy a fesztivál a jövőben több napos lesz a mostaninál, esetleg egyhetes?

Nem, nincs tervben hasonló, ragaszkodunk a négynapos fesztiválhoz.



A fesztivál oldalán van egy kívánsággép, ahol mindenki leírhatja hogy milyen előadót szeretne látni. Ez mennyiben befolyásolja a zenei felhozatalt?

Természetesen folyamatosan követjük a szavazások alakulását, figyeljük a szavazógépet, tehát ez nem egy átverés. Alapvetően három tényező határozza meg a meghívandó külföldi sztárzenekarok személyét. Egyrészt a kívánsággépet mindig figyelembe vesszük, másrészt azt, hogy melyik zenekar van éppen turnén a fesztivál ideje alatt, tehát hogy melyik elérhető, harmadrészt pedig azt, hogy az adott zenekar mennyit kér a fellépésért. Mert ha túl sokba kerülne, az mindenképpen felemelné a jegyárakat.

Hogy érzi, sikerült idén több nagyobb nevet meghívni, mint tavaly?

Azt hiszem elmondható, hogy az utóbbi 2-3 évben nagyon erősödött a nemzetközi felhozatal, és a magyar mezőny is. Az idei évben úgy néz ki, hogy egy kicsit még erősebb is. Ez azt jelenti, hogy sikerült minden napra meghívnunk legalább egy elsővonalbeli, topkategóriás nemzetközi headliner fellépőt, és mellette további napi 2-3 kisebb, úgynevezett co-headliner együttes lesz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását