2024. április 28. - Valéria

Navracsics lezárná, ha tehetné

Le kell zárni Magyarországon a reménytelenség fejezetét; ennek egyik első lépése lehet a június 7-i európai parlamenti választás, amelyen az állampolgárok elmondhatják véleményüket Bajnai Gordon politikájáról.
2009. május 30. szombat 08:41 - HírExtra
Az EP-választás jó alkalom arra, hogy a választópolgárok elmondják véleményüket Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányzati tevékenységéről. Most adatik meg ugyanis először az a lehetőség, hogy az április 14-ei miniszterelnök-váltást a szavazataikkal is értékeljék az emberek.

A frakcióvezető szerint főleg a fiatalok számára fontos ez a választás, ugyanis ők az egyértelmű vesztesei az MSZP és az SZDSZ által uralt elmúlt hét évnek. Számukra folyamatosan szűkültek azok a lehetőségek, amelyek 1989 és 2002 között megnyíltak akár a tanulás, akár a családalapítás, vagy éppen a munkában való elhelyezkedés terén.

Navracsics Tibor felsorolta azokat a kormányzati intézkedéseket, amelyek szerinte hátrányos helyzetbe hozzák a fiatalokat. Megszűnt például a gyerekek után járó adókedvezmény, amely annak veszélyét jelenti a családok számára, hogy a gyermekvállalás a szegénységgel lehet egyenlő.

Folyamatosan nő a diákhitel kamata, ezért a szegényebb anyagi lehetőségekkel bíró fiatalok számára meggondolandó, hogy folytathatnak-e felsőfokú oktatási intézményekben tanulmányokat. Kiemelte azt is, hogy felszámolták az otthonteremtési támogatást. A mostani intézkedésekkel, így a családi pótlék befagyasztásával és a gyed korlátozásával a gyermekvállalási kedvet gyengítik - sorolta a frakcióvezető.

Ugyanakkor a fiatalok jelentős részének a munkanélküliség rémével is szembe kell néznie. Ma Magyarországon 89 ezer 25 évnél fiatalabb munkanélküli van. Közülük 21 ezer a diplomás munkanélküli. Ezek a fiatalok szeretnék elkezdeni az életet, szeretnének megélni a munkájukból, szeretnének családot alapítani, de számukra Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is csak a megszorításokat képes kínálni. Ezt a reménytelenséget a június 7-i választásokon lehet tehát majd lezárni - hangoztatta Navracsics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

dudva
2009. május 30. 09:17
Nem unják még ezt az EU-s választás parlamenti választás mellé állítani????????? 77-szer + bukott az előre hozott választási kísérletük, mit akarnak még? Ezek is mind bukott párt képviselői, hogy akarnak így jól kormányozni? 1-szer már elbaxták. Ezek után hogy bízzon bennük a NÉP? Hitevesztett köcsög banda.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását