2024. május 4. - Mónika, Flórián

Harmadszor is bajnok a Vasas

Az Eger hazai medencében kikapott két góllal a Vasastól a Vodafone férfi vízilabda ob I rájátszásos döntősorozatának negyedik, péntek esti mérkőzésén, ezzel az angyalföldi alakulat - 2007 és 2008 után sorozatban harmadszor - 2009-ben is bajnoki aranyérmes lett.
2009. május 30. szombat 15:35 - HírExtra
Különösen sokat tett a Vasas sikeréért a pekingi olimpiai bajnok Varga Dénes, aki négyszer volt eredményes.

Eredmény, döntő, 4. mérkőzés:
ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 8-10 (2-2, 4-4, 0-2, 2-2)
----------------------------------------------------
góldobók: Feltham, Biros, Hegedűs 2-2, Bárány, Nyéki 1-1, illetve Varga Dénes 4, Hosnyánszky 2, Kis, Tóth, Varga Dániel, Kovács 1-1

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcot a Vasas nyerte 3-1-re.

A negyedik összecsapás előtt 2-1-re vezető Vasas be akarta fejezni a döntős szériát, s azzal az eltökélt szándékkal érkezett a Bitskey Aladár uszodába, hogy begyűjti a címvédéshez szükséges harmadik sikerét is. A házigazdák nem kevésbé tűntek elszántnak, már csak azért is, mert a bajnokság megnyeréséhez fűzött reményeiket kizárólag a győzelem tarthatta életben.

Két-két rontás után az első negyed ötödik akciójából született az első gól: szerzője a megúszás után eredményes Varga Dénes volt (0-1). Két perccel az első szünet előtt Hegedűs Gábor egyenlített, majd a kanadai légiós, Aaron Feltham a vezetést is megszerezte az Egernek, ám az ifjabbik Varga fivér, amikor már csak öt másodperc volt hátra, újfent bevette Szécsi Zoltán kapuját (2-2).

A volt egri Kis Gábor centerből bombázott előző csapata hálójába, Biros Péter büntetőből egalizált (3-3) a második negyed nyitányaként, majd a már harmadszor is hihetetlenül magabiztos Varga Dénes és Bárány Attila gólváltásával lett 4-4, hogy aztán Feltham "félmérföldes" pattintottjával megint "hazaszálljon" az előny. Nem sok időre:

Hosnyánszky Norbert ötméterese nyomán a kapufáról kijött ugyan a labda, a szemfüles Tóth Márton azonban célba juttatta (5-5). A nagyszünetre is maradt a döntetlen, mert miután Nyéki elemi erővel vágta a hálóba a labdát, az ellentámadás végén az idősebbik Varga, Dániel Szécsit – aki a gólvonal mögé húzta a labdát - a pólóban amúgy nem létező öngólra kényszerítette(6-6).

Csaknem a fele lefutott már a harmadik nyolc percnek, amikor Kovács Róbert távolról is nagyon pontosnak bizonyult, majd emberelőnyből Hosnyánszky cselekedett hasonlóképpen precízen (6-8), s mivel az Eger kevésbé összeszedetten vízilabdázott e játékrészben, eldőlni látszott a csata.

Különösen, hogy Hosnyánszky bal felsőbe pattintott bombájával a zárónegyedben már három gólra hízott a vendégek előnye (6-9). A hazaiak passzivitásban, helyzetrontásokban, zavarodottságban megmutatkozó "elernyedését" Biros kíméletlen lökete megszakította ugyan (7-9), ám többre nem futotta erejükből. Varga Dénesnek azonban, aki védő híján nyugodtan ejthetett, igen (7-10). Hegedűs a legvégén még Nagy Viktor kapujába csúsztatott (8-10), ez azonban már csak az eredmény kozmetikázására volt jó, másra nem. Nyert, s ezzel bajnok ismét a Vasas.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását