2024. május 14. - Bonifác

Bíróság előtt a bankautomata-rablók

Vádjavaslattal befejezte a nyomozást a rendőrség annak az öt férfinak az ügyében, akik Komáromban, majd Nagyigmándon próbáltak ellopni egy pénzkiadó automatát - értesült a HavariaPress.
2009. május 28. csütörtök 14:47 - HírExtra
A banda tagjai, akik különböző felállásban követték el a bűncselekményeket, először tavaly novemberben próbáltak felnyitni egy bankomatot Komáromban. Pénzhez azonban nem jutottak, csak a pénzkiadó képernyőjét rongálták meg. A Komáromi Rendőrkapitányság nyomozói ekkor már sejtették, kik állhatnak a háttérben, de kézzel fogható bizonyítékaik nem voltak, így úgy tűnt, hogy a nyomozás itt elakad. Januárban azonban M. Tibor újabb próbát tett, hogy pénzhez jusson: egy nagyigmándi pénzintézet atm-jét szemelte ki.

Egy kötél segítségével kiszakították helyéről a készüléket, de elvinniük, illetve a pénzt kivenni belőle nem sikerült. A második esetnél már hagytak maguk után a tettesek annyi nyomot, mellyel azonosítani sikerült őket. Gépjárműszakértővel sikerült beazonosítani a banda által használt használt járművet, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével az elsőszámú gyanúsított tartózkodási helyét is. Négy férfit idén január 25-én, összehangolt akció keretében vette őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ötödik gyanúsítottat két nappal később sikerült elfogni.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a két akciót ugyanaz a férfi tervelte ki, a 31 éves M. Tibor, aki más bűncselekmények elkövetése miatt már ismert volt a nyomozó hatóságok előtt, öt elfogatóparancs is érvényben volt ellene. A bíróság a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozást a napokban zárta le a rendőrség, az ügy iratait a vádjavaslattal együtt megküldték az ügyészségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását