2024. április 24. - György

Százakkal végzett az ítéletidő

Legkevesebb 168 halálos áldozata van az India keleti részét és Bangladest sújtó ciklonnak - közölték a helyi hatóságok.
2009. május 27. szerda 10:05 - HírExtra
Indiában leginkább Nyugat-Bengál szövetségi államot sújtotta az ítéletidő. Az ottani hivatalos adatok szerint 68 ember vesztette életét, de Dardzsiling körzetben egy helyi illetékes azt állította, hogy szerdára virradóra legalább húszan haltak meg földcsuszamlásokban a teaültetvényeiről ismert térségben.

Bangladesben 100 halottról számolt be az élelmezési és katasztrófa-elhárítási minisztérium. Az áldozatok többsége megfulladt vagy elsodorta az ár, amikor a vihar lecsapott a tengerparti területekre. Katonák visznek élelmiszert, vizet és gyógyszereket az elárasztott falvakban rekedt embereknek - mondta Abdur Razzak miniszter szerdán.

A Gangesz deltájában fekvő, 150 millió lakosú Bangladesben gyakoriak a ciklonok és az árvizek. Ez már a második tavaszi ciklon az országon április közepén átvonult Bidzsli trópusi vihar után. A hatóságok akkor félmillió embert evakuáltak az ítéletidő elől, ennek köszönhetően nem is voltak áldozatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását