2024. április 24. - György

Mégsem szándékos gyújtogatás?

Nem találtak szándékos gyújtogatásra utaló jelet a csütörtökön leégett jászapáti műanyagüzemnél a tűz keletkezési körülményeinek vizsgálata során - közölte az eljárást lefolytató jászberényi tűzoltóság parancsnoka hétfőn az MTI-vel.
2009. május 25. hétfő 18:56 - HírExtra
A helyszíni szemlét és a tanúk meghallgatását magába foglaló
vizsgálat jelenleg is tart. A becsült kár 100 millió forint körülire tehető, mert a leégett épületben a lángok martalékává váltak az értékes feldolgozó gépek. Csupán egy gázüzemű targoncát sikerült a tűzből kimenteni - mondta Fózer Tibor alezredes.

Szabó Lajos polgármester elmondta: a műanyagüzem tulajdonosának a város önkormányzata és a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt. felajánlotta jogi segítségét a káresetet követő ügyintézésben. A képviselő-testület csütörtöki ülésén dönt arról, milyen anyagi és egyéb segítséget nyújt majd a vállalkozónak.

Az elmúlt héten csütörtök késő délután keletkezett tűz oltását kiemelt, 5-ös fokozatban végezték a tűzoltók, a lángokat estére tudták megfékezni. Az oltásához Jászberényből, Hevesből, Nagykátáról, Szolnokról, Hatvanból, Gyöngyösről, Egerből és Mezőkövesdről érkeztek tűzoltók. A nagy füsttel kísért oltási munkákat egy tűzoltóvonat is segítette.

A műanyagüzemet a város ipartelepén a Megaker Kft. működtette, a vállalkozás hat embernek adott munkát. Az üzem biztosítva volt, a cég tulajdonosa az elmúlt időszakban hitelből jelentős fejlesztéseket hajtott végre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását