2024. május 5. - Györgyi

Újabb leleplezés a brit alsóház elszámolási ügyében

Újabb leleplezést tett közzé szombati számában a The Daily Telegraph című brit lap a brit alsóházi elszámolási botrány ügyében. A lap szerint Jonathan Djanogly konzervatív politikus 77 ezer font (csaknem 25 millió forint) értékben számoltatta el magánbirtokára fordított kiadásait.
2009. május 23. szombat 13:28 - HírExtra
A tory képviselő elszámolt további ötezer fontot a huntingdoni házában végzett felújításokra is. Nyílászárókat cseréltetett ki, és azzal indokolta költségtérítési igényét, hogy kénytelen volt a rendőrség tanácsára automata biztonsági ajtókat beszereltetni, mert állatvédő aktivisták fenyegetéseket intéztek a címére. Eddig több mint 200 alsóházi képviselőt érintett a vitatható, olykor egyértelműen hamis költségelszámolások ügye.

Egy minapi felmérés szerint a britek többsége mielőbbi új választásokat akar a történtek után. A The Guardian című brit lap pénteki száma ismertette az ICM brit közvélemény-kutató intézet minapi felmérését, amely szerint a reprezentatív közvélemény-kutatásban megkérdezettek 66 százaléka mondta, hogy minél előbb új parlamenti választásokat kell kiírni.

A brit hadsereg egy különleges alakulatának egyik volt tisztje elmondta a The Daily Telegraphnak adott nyilatkozatában, hogy közvetítőként segített a botrányos költségelszámolások ügyének kiszivárogtatásában. John Wick, a Különleges Légi Szolgálat (SAS) egykori tisztje, aki most biztonsági tanácsadóként működik egy magáncégnél, elmondta az interjúban, hogy ő juttatta el brit lapokhoz a botrányt kavaró kényes adatokat. Hangsúlyozta, hogy csupán közvetítő volt.

Egy másik személytől kapott márciusban egy számítógép-merevlemezt, rajta a képviselők vitatott költségelszámolásainak részleteivel. Nem volt hajlandó megnevezni ezt a másik személyt, és arról sem nyilatkozott, hogy kapott-e pénzt a lapoktól a kényes információk átadásáért. Azt mondta, hogy a közérdeket tartotta szem előtt, amikor vállalakozott a közvetítésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását