2024. május 19. - Ivó, Milán

"Politikai hecckampány"

Draskovics Tibor rendészeti miniszter és Bencze József országos rendőrfőkapitány is tudta, hogy egy szakszervezet felett csak az ügyészség gyakorolhat törvényességi felügyeleti jogkört, mégis "politikai hecckampányt" indított a sajtóban.
2009. május 21. csütörtök 13:45 - HírExtra
Bencze József "már meglepetést sem okoz számomra azzal, hogy a politikusok intésére ismét szereptévesztésben van, és vizsgálódik, ahogy a miniszter vagy éppen Gulyás József (SZDSZ) elvárja tőle" - mondta a TMRSZ és a Jobbik között kötött együttműködési megállapodással kapcsolatos reakciókra válaszolva Szima Judit, aki a Jobbik európai parlamenti (EP) választási listájának negyedik helyén szerepel.

A főtitkár a tájékoztatón kiosztott egy február 5-ei keltezésű dokumentumot, amelyben a Tolna megyei főügyészhelyettes - megkeresésére - arról tájékoztatta őt, hogy a szakszervezet az egyesülési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó, alapszabállyal rendelkező szervezet.

Eszerint a szakszervezet alapszabályban megjelölt céljainak eredményes megvalósításáért szervezetekkel együttműködhet, az együttműködés keretében pedig megállapodásokat köthet velük. (A TMRSZ szekszárdi bejegyzésű.)

Szima Judit az együttműködési megállapodás részletei közül kiemelte például a törvények szigorítását, az arányosság elvének elvetését a magántulajdon védelmekor, illetve a rendőri vezetők politikai átvilágítását. (A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a TMRSZ hétfőn kötött együttműködési megállapodást, amely szerint a párt a jövőbeli politikai programjaiban a TMRSZ javaslatait is figyelembe véve dolgozza ki a rendészeti kérdések megoldását.)

Szima Judit közölte azt is, hogy taglétszámuk az elmúlt három napban százötvennel nőtt.
Azzal a döntéssel kapcsolatban, hogy a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) a napokban kizárta tagszervezetei sorából a TMRSZ-t, Szima Judit többi között azt mondta: a TMRSZ igyekezett tiszta viszonyokat létrehozni a MOSZ "zavaros működése" helyett.

A sajtótájékoztatón Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője úgy fogalmazott, hogy a TMRSZ a rendőrség jelenlegi politizáltságát akarja megszüntetni.

Véleménye szerint a rendőrség jelenlegi helyzetén való változtatás érdekében mozdul meg a TMRSZ tagsága, "az a több mint ötezer rendőr, akik az esküjükhöz hűen azt mondják, hogy az ő feladatuk nem az állampolgárok szemének a lövöldözése a gyülekezési jog gyakorlása esetén (...), hanem a bűnnel szembeni fellépés, amit nem gyakorol a magyar rendőrség".

Morvai Krisztina beszélt a Jobbik programjáról is, amellyel kapcsolatban egyebek mellett kiemelte, hogy szerintük a kis- és középvállalkozók nem tudnak versenyezni a multikkal, ezért a Jobbik "egy tollvonással" megszüntetne minden olyan adónormát és jogszabályt, amely a külföldi cégeket előnyben részesíti a magyarokkal szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását