2024. június 12. - Villő

Elhúzódik a hármasgyilkosság pere

Kiegészítő szakértői vélemények elkészítését, valamint tanúk meghallgatását látta szükségesnek a bíróság a makói hármasgyilkosság ügyében, így az egy éve történt bűncselekménnyel kapcsolatban csak ősszel hozhatja meg az elsőfokú ítéletet a Csongrád Megyei Bíróság Joó Attila vezette tanácsa.
2009. május 21. csütörtök 10:35 - HírExtra
A bíró a csütörtöki tárgyalási napon elmondta, szeptember 29-én folytatódik a bizonyítás, október 1-jén a vád- és védőbeszédek következnek, ítélet pedig előre láthatólag október 6-án születhet.

A 27 esztendős, makói Perecz Józsefet előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, kifosztás, valamint jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja az ügyészség.

A vádirat szerint a vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször büntetett férfi gyerekkora óta baráti viszonyban volt az egyik későbbi áldozattal, egy fiatal makói férfival, aki hatéves kapcsolat után 2008 februárjában szakított barátnőjével, egy 21 esztendős lánnyal.

A férfi a szakítást nehezen viselte, többször is hívta telefonon a lányt, hogy térjen vissza hozzá. A lány azonban megismerkedett egy másik férfival, ezért nem akarta felújítani a kapcsolatot. A később meggyilkolt makói férfi olyan kijelentést is tett a vádlott előtt, hogy "ha a lány nem lesz az övé, másé se legyen".

2008. május 17-én a férfi megállapodott a lánnyal, hogy elmegy a lakásába az ott maradt holmijáért, egy számítógépért, tévéért, ruhákért. A férfi megkérte a vádlottat, hogy tartson vele, s ölje meg őt és a lányt is. Perecz József ebbe hallgatólagosan beleegyezett.

A két férfi egy-egy kést vett magához, megvárták, míg a lány szülei távoznak a házból, majd odamentek a lakáshoz. Ott a lány és korábbi barátja vitába keveredtek. Amikor a lány leguggolt, a vádlott elővette 12 centiméteres pengéjű kését és hátulról megszúrta a sértettet. Perecz József több mint tíz alkalommal szúrta és vágta meg az áldozatot, aki a helyszínen elvérzett.

Közben a korábbi barát, kését a kezében tartva, a ház folyosóján járkált. Amikor a lány 78 esztendős nagyanyja a lakrészhez érkezett, a férfi fellökte az idős nőt. A földre került nőt a vádlott tizenegy alkalommal megszúrta, a döfések olyan erejűek voltak, hogy a kés pengéje eltörött. A nő azonnal életét vesztette.

Ezt követően a két férfi vitatkozni kezdett, dulakodtak. A vádlott elvette a férfitól a nála lévő kést, nyakon döfte áldozatát, majd többször megszúrta és megvágta a férfit, aki életét vesztette. A kés pengéje kiszakadt a markolatból.

A bűncselekményt követően a vádlott bezárta a lakást, majd a férfi gépkocsijával elhajtott. A járművet Perecz József Hódmezővásárhelyen hátrahagyta, előbb azonban magához vette a kocsiból a férfi 50 ezer forintját és kisebb értékű műszaki eszközeit. Autóbusszal Szegedre, testvéréhez utazott, majd elment szórakozni. A férfit másnap délután egy vendéglátóhelyen fogták el a rendőrök.

A vádlott az eljárás során többféle vallomást is tett, volt, amikor elismerte a bűncselekmény elkövetését, máskor mindent tagadott, a tárgyaláson pedig csupán barátja megölését vállalta el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását