2024. június 15. - Jolán, Vid

Remek napot zárt a forint

Erősödött a forint a bankközi devizapiacon kedden: az eurót 279,50 forinton jegyezték délután négy órakor, míg hétfőn ugyanekkor 283,00 forint volt a jegyzés.
2009. május 19. kedd 19:25 - HírExtra
Már az éjszakai, tengerentúli adásvétel is a hétfő délutáni szint alatt, 280,50-281 forint között zajlott, ám a kora reggeli kötésekkel hamar 279 forintig jutott az árfolyam, fél tízkor pedig már 278,61 forint volt. A kereskedők az alapvetően pozitív nemzetközi befektetői hangulatnak tulajdonítják a térségbeli devizák megújult árfolyamerősödési trendjét. A forint esetében emellett megnyugtató hatással volt a költségvetési hiánycél megemelése és az IMF hitelkeret újabb részletének lehívhatóvá tétele.

Ezt a piac nem a feltételek fellazításaként, hanem a megváltozott körülményekhez igazodó egyensúlyteremtő intézkedésként értékelt. Kedden az európai kereskedési szakasz tőzsdei hosszal indult az emelkedést mutató amerikai határidős indexek hatására, ami lendületet adott a térségbeli devizáknak is. Az euró eközben egészen 1,3640-ig emelkedett, tükrözve a javuló kockázatvállalási hajlandóságot. A forint ekkor 277 forintos euróárfolyamig is eljutott.

Összességében az elkövetkező napokra a forint árfolyamát a nemzetközi kockázatvállalási tényezők függvényében látják mozogni a kereskedők, kevés indokát látva komolyabb gyengülésnek, az erősödés várható mértékében azonban megoszlanak a vélemények. A dollárt délután négy órakor 205,99 forinton jegyezték, szemben az előző délutáni 209,83 forinttal. Az euró/dollár délután négykor 1,3564, hétfőn délután 1,3489 volt. A svájci frankot 184,47 forinton jegyezték a hétfői 187,28 forint után, 100 japán jent pedig 214,09 forinton jegyeztek a hétfő délutáni 219,18 forinttal szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását