2024. május 17. - Paszkál

Bíróság előtt a 14 éves fiú gyilkosa

Újabb tanú és az orvosszakértők meghallgatásával folytatódott annak a 41 éves férfinak a pere kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, aki még 2008 nyarán egy fényeslitkei presszó előtt szúrt halálra egy 14 éves fiút, társát pedig súlyosan megsebesítette.
2009. május 19. kedd 15:33 - HírExtra
A megyei bíróság a 14 éves áldozat nagyanyját idézte meg a keddi tárgyalásra, aki takarítónőként dolgozott abban a kocsmában, ahová a vádlott is sokat járt.

A tanú elmondta: az eset előtt 2-3 héttel hallotta, hogy a vasutasként a kisvárdai vasútállomáson dolgozó férfi a presszóban arra panaszkodik, hogy az állomáson a gyerekek rendszeresen szemetelnek, ezért pedig két gyereket "meg fog húzgálni".

Az áldozat családjának vélekedése szerint a vádlott ekkor nézte ki magának a két sértettet; a nagyanya viszont a bíró kérdésére sem tudta megmagyarázni, hogy mit érthetett pontosan a vádlott az említett kifejezésen.

A vádlott védője a tárgyaláson benyújtott egy olyan indítványt is, amelyben új orvosszakértő kirendelését kérte; ennek a bíróság ugyan nem adott helyt, de ismételten meghallgatta az elmeorvost és az igazságügyi szakértőt is, akikhez kérdéseket tehetett fel a védelem.

A több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt férfi 2008. június 15-én Fényeslitke egyik presszója előtt, előzetes szóváltást követően egy 11 centiméter pengehosszúságú késsel több esetben megszúrta az egyik, egyszer pedig a másik áldozatát, majd a helyszínről elmenekült.

A többször megszúrt 14 éves fiú a helyszínen elhunyt, 16 éves társa pedig életveszélyes sérülést szenvedett, az ő életét az időben érkező orvosi ellátás mentette meg.

Az ügyben várhatóan június 2-án hoz ítéletet a megyei bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását