2024. május 17. - Paszkál

A világ másik felén is gyilkol az új vírus

A kínai egészségügyi minisztérium megerősítette a negyedik új típusú influenzás megbetegedést a kínai szárazföldön egy, az Egyesült Államokból és Kanadából nemrég visszatért férfi esetében, egyben közölte, hogy egy Tibetbe utazó olasz nőről is azt gyanítják, hogy vírushordozó.
2009. május 19. kedd 08:55 - HírExtra
Az első kínai új influenzás beteget vasárnap bocsátották el egy csengtui kórházból, de több száz olyan személyt, akik tényleges vagy feltételezett vírushordozókkal utaztak együtt, továbbra is karanténban, orvosi megfigyelés alatt tartanak. Kínában eddig összesen hét új típusú influenzás megbetegedést regisztráltak, négyet a szárazföldön és hármat Hongkongban. Egyik eset sem súlyos.

A negyedik beteg a kantoni (Guangzhou) illetőségű, 59 éves, Jang keresztnevű férfi május 15-én tért vissza Hongkongból Kínába vonattal. Utazás közben belázasodott.

A minisztérium közleménye szerint a férfi korábban repülőgéppel, Dél-Koreán át érkezett Hongkongba. Előtte az Egyesült Államokban és Kanadában utazgatott. A teszt kedden megerősítette, hogy vírushordozó. A vele együtt utazókat is megvizsgálták, de egyikük sem mutatta az új típusú influenza tüneteit.

Egy másik minisztériumi közlemény szerint ugyancsak az új vírus jelenlétét gyanítják egy 42 éves olasz nőnél, aki május 12-én érkezett Nepálba Olaszországból, majd Tibetbe utazott szombaton, egy nappal azután, hogy megjelentek nála az influenza tünetei. Nevét nem közölték. A hatóságok a csangmui határátkelőn feltartóztatták, és 38,5 fokos lázzal egy helyi kórházba vitték, ahol az A/H1N1 vírusra irányuló első tesztek pozitív eredménnyel zárultak. Az asszony állapota stabil, a vele utazó 23 külföldit orvosi megfigyelés céljából a szállodában tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását