2024. május 4. - Mónika, Flórián

Baktériumgyilkos légkondi

Az autók légkondicionáló-rendszere a baktériumok, gombaspórák és szennyezőrészecskék több mint 80 százalékát kiszűrte abban a kísérletben, melyről német kutatók számoltak be hétfőn Helsinkiben.
2009. május 18. hétfő 19:20 - HírExtra
A finn fővárosban tartott négynapos konferencián 8 ezer mikrobiológus és a fertőző betegségek szakértői találkoztak. Az eszmecserén ismertette eredményeit az a hannoveri orvoscsoport, amely három autó levegőminőségét elemezte mikrobiológiai szempontból.

Az autók életkora öt és tíz év között volt, 10 ezer és 175 ezer kilométer közötti futás állt mögöttük, légszűrőiket rendszeresen karbantartották. Bekapcsolt légkondicionáló mellett a levegő minősége jelentősen javult mindhárom autóban: kevesebb mint ötödére csökkent mikrobiológiai szennyezettsége.

A szerzők javasolják, hogy amint egy autóban a légkondicionáló furcsa szagot áraszt, felülvizsgálatát érdemes elvégeztetni a rendszeres szervizen kívül is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását