2024. május 18. - Erik, Alexandra

Mélyrepülésben a forint

Negatív árfolyam korrekció keretében gyengülnek a térségbeli devizák, közöttük a forint is, az euró reggel 285,69 forint volt a bankközi kereskedelemben a csütörtök délutáni 283,12 forint után.
2009. május 14. csütörtök 10:37 - HírExtra
A hangulat változását a legfrissebb amerikai makrogazdasági adatok idézték elő, lehűtve a gazdasági válság közelgő végével kapcsolatban táplált piaci reményeket. A dollár "mentsvár" szerepe ezzel ismét nagyobb jelentőségre tett szert a befektetői döntésekben, azaz emelkedett az amerikai deviza árfolyama az eruóval szemben is. Miközben szerdán még jellemzően 1,36 magasságában tartózkodott az euró/dollár árfolyam és az EKB is 1,3623 dollárban állapította meg az euró referencia árfolyamát, addig csütörtök reggel már 1,3570-en állt a jegyzés.

Mivel a térségbeli devizák árfolyamának alakulása leginkább a nemzetközi piaci hangulatot követi, a fenti tényezők függvényében alkalom nyílt a korábban elért árfolyamnyereségek kivételére.

A dollárt 210,61 forinton jegyezték reggel a szerda délutáni 208,44 forint után. A svájci frank jegyzése 189,70 forintnál állt az előző délutáni 188,03 forinttal szemben, 100 japán jent pedig 220,49 forinton jegyeztek 216,80 forint után.

Az állampapírok másodpiacán szerdán a forint gyengülésével párhuzamosan 20-30 bázisponttal emelkedtek a hozamok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását