2024. május 23. - Dezső

Visszahódítaná a politikát az LMP

A politikát akarja visszahódítani az emberek számára a Lehet Más a Politika (LMP), nem a politikai apátiára épít - hangsúlyozta Schiffer András, az LMP választmányának tagja kedden reggel egy televíziós beszélgetésben.
2009. május 12. kedd 09:12 - HírExtra
A jelenlegi parlamenti pártok politikájából kiábrándult emberekre számít az LMP, és abban bízik, hogy a Humanista Párttal szövetségben 200-250 ezer szavazatot fog kapni a június 7-i európai parlamenti választáson - mondta az M1 Nap-kelte című műsorában. Ha most jó eredményt érnek el és felkerülnek a politikai térképre, akkor a 2010-es parlamenti választásokon csak az lesz a kérdés, hogy hány főből áll majd a frakciójuk - tette hozzá.

Schiffer András elmondta, hogy az LMP állampolgári közösségekből, lakossági mozgalmakból született. Az év elején alakultak párttá, és különösebb szervezettség nélkül sikerült 27 ezer ajánlószelvényt összegyűjteniük. Elmondta, hogy az LMP és a Humanista Párt mintegy 20 millió forintot költ választási kampányra, ezt az összeget teljes egészében adományokból gyűjtötték össze.

"Bízunk abban, hogy értelmes, kidolgozott javaslatokkal is el lehet jutni az emberekhez" - hangsúlyozta arra a kérdésre válaszolva, hogy miként válhat ismertté az LMP által képviselt új erő. Szerinte a párt által kidolgozott ökopolitikai program, az általuk javasolt zöld költségvetés meggyőző lehet. Ennek részleteiből a fenntartható vidékfejlesztést és az energiatakarékosságot emelte ki. Elmondta, hogy a költségvetésben 750 milliárd forintot csoportosítanának át zöld munkahelyekre.

A szükséges források megteremtéséhez arra is szükség van, hogy a nagyobb fogyasztást, a nagyobb vagyont, a nagyobb környezetterhelést nagyobb mértékben kell megadóztatni.

Kérdésekre válaszolva leszögezte, hogy a jelenlegi parlamenti pártok közül az SZDSZ gazdasági politikája nagyon távol áll tőlük. Azt is nyomatékosan hangsúlyozta, hogy a köztársasági elnök ugyan nagyon hasznosnak tartaná, ha a parlamentben megjelenne egy zöld párt is, az LMP-nek azonban semmilyen kapcsolata nincs Sólyom Lászlóval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását