2024. május 3. - Tímea, Irma

Viperákat találtak a költöztető Gárdistáknál

Közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket találtak azoknál az embereknél, akik vasárnap este Kétegyházán abban az autókonvojban utaztak, amely felvonult egy gárda-tag elköltöztetésénél - közölte az MTI-vel a rendőrség.
2009. május 11. hétfő 15:09 - HírExtra
Az előállítottaknál elektromos sokkolót, viperát, baseballütőt, gázsprayt, gázriasztó és gumilövedék kilövésére alkalmas fegyvert, valamint kábítószer fogyasztásával összefüggő eszközöket találtak - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Albert István elmondta: az előállítottakkal szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel visszaélés szabálysértés elkövetése miatt, valamint kábítószer fogyasztására utaló eszközök miatt pedig szakértő bevonása mellett büntetőeljárás indult.

Az ügy előzménye, hogy Kétegyházán a Jobbik Magyarországáért Mozgalom tartott kampányrendezvényt, majd ezt követően a párt tagjai, valamint a programon megjelent, közel ötven Magyar Gárda-tag megközelítette azt az úgynevezett újtelepi részt, ahol zömében romák élnek.

A gárda tagjai azért mentek a helyszínre, mert el kívánták költöztetni azt a 61 éves, helyi lakos tagjukat, aki előző este konfliktusba keveredett a helyi romákkal. A rendőrség azonban a közbiztonság fenntartása érdekében csak a költöztetésben résztvevőket engedte a helyszínre, míg a többiek a környező utcában gyülekeztek. Ez utóbbiak között a rendőrök egy olyan személygépkocsit láttak, amelyben csuklyás emberek ültek, ezért ellenőrzés alá vonták őket. Ekkor állították elő a három magyar és egy külföldi állampolgárt - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását