2024. május 19. - Ivó, Milán

A német cégeknek még vonzók vagyunk

A Magyarországon jelen lévő német cégek panaszkodnak a politikai helyzet instabilitása és az árfolyam-ingadozások miatt. Ennek ellenére a magyarországi helyszín a Bosh, az Oetker, a Miele, a Hartrodt és a többiek számára továbbra is vonzó.
2009. május 11. hétfő 14:29 - HírExtra
A tudósító rámutatott arra, hogy a belpolitikai válságot már évek óta megérezték a vállalatok. Az ország számára rendkívül jelentős német vállalatok hiányolják a politikai stabilitást. Most, hogy mindezt a globális válság is tetézi, a konjunktúrával kapcsolatos várakozásaik csekélyebbek, mint korábban bármikor. A Német-Magyar Ipari és kereskedelmi Kamara (DUIHK) legutóbbi felméréséből az tűnt ki, hogy tíz vállalatból kilenc a gazdasági helyzet rosszabbodásával számol.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolt arról, hogy a gazdasági teljesítmény idén előreláthatólag 6 százalékkal csökken. A magyar gazdaságot - mint írta - a szerkezeti gyengeségek, a reformok elmulasztása és a magas külföldi adósságok tették rendkívül sebezhetővé, s októberben a Nemzetközi Valutaalaptól kapott 20 milliárd eurós hitel mentette meg az országot a csődtől. Az újság ismertette az új miniszterelnök, Bajnai Gordon konszolidálási törekvéseit, amelyekkel egyebek között az országgal szembeni bizalmat kívánja visszaszerezni.

Michaela Seiser ennek kapcsán idézte Gabriel Brennauert, a DUIHK ügyvezető igazgatóját, aki szerint a kormányfő a német vállalatok szívéből beszél. Azok ugyanis évek óta küzdenek a gazdaságpolitika növekvő kiszámíthatatlanságával. A DUIHK felmérésből kitűnt, hogy a nehéz körülmények ellenére többségük ma is Magyarországon ruházna be - emlékeztetett a német újság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását