2024. április 26. - Ervin

Negyedével csökkent a bűnözés

Negyedével csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma az év első három hónapjában az elmúlt év azonos időszakához képest - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn Budapesten.
2009. május 4. hétfő 16:04 - HírExtra
Ez azt jelenti, hogy a tavalyi mintegy 113 ezerrel szemben valamivel több mint 80 ezer bűncselekmény vált ismertté az első negyedévben - ismertette az adatokat a tárcavezető.

"A csökkenés drámai, szinte valamennyi bűncselekményi kategóriában érzékelhető, érzékelhető az ország valamennyi térségében, megyéjében, különösen azokban, ahova a rendőri erőket ezekben a hetekben-hónapokban koncentráltuk" - mondta a miniszter.

Draskovics Tibor szerint az új stratégia működőképes és eredményes, rövid időn belül is érzékelhető változásokat hozott.

Ugyanakkor, miközben még az erőszakos bűncselekmények száma is általában csökken, növekszik a testi sértések, a garázdaságok száma. Ez is alátámasztja, hogy szükség van a büntető törvénykönyv módosítására, bizonyos bűncselekmények elkövetőivel szemben szigorúbban kell fellépni - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását