2024. május 3. - Tímea, Irma

Embercsempészek rendőrkézen

Embercsempészeket fogtak el Budapesten a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) kommandósai; az egyiptomi férfi magyar társával együtt egy palesztinnak segített Olaszországba jutni - közölte az RRI szóvivője szerdán Budapesten Sajtótájékoztatón.
2009. április 29. szerda 14:01 - HírExtra
A Kőbányán múlt héten elfogott egyiptomi férfi tíz éve élt legálisan Magyarországon, több vendéglátóhelyet üzemeltetett. Egy bejelentésre elrendelt nyomozás során figyeltek fel rá a rendőrök: kiderült, hogy magyar segítőjével együtt - akit szintén elfogtak - segített egy palesztinnak Olaszországba menekülni - mondta Horváth Katalin Fanni szóvivő.

Hozzátette: mindkét gyanúsítottnak tudomása volt arról, hogy a debreceni befogadó állomáson tartózkodó palesztinnak semmilyen okmánya nem volt.

Az egyiptomi férfi - aki korábban embercsempészet miatt már volt büntetve - és magyar segítője szabadlábon védekezhet.

Horváth Katalin Fanni az ügy hátteréről szólva elmondta: mióta Magyarország a schengeni övezet tagja, sokan hamis okmányokkal próbálnak az országba jutni, vagy itt átszállni.
Miután ez kiderül, menedékjogot kérhetnek, amivel azonban a szóvivő szerint sokan visszaélnek.

A menedékeljárás és a büntetőeljárás során vagy előzetes letartóztatásba helyezik őket, vagy szabadlábon maradnak, és előbb Békéscsabára, majd Debrecenbe kerülnek, ahonnan embercsempészek segítségével "könnyedén" eljuthatnak Nyugat-Európába - tette hozzá. Az egyiptomi és a magyar férfi által megszöktetett palesztin is így jutott el Olaszországba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását