2022. szeptember 30. - Jeromos

Tetszett a főtitkárnak a budapesti vb-pálya

Nagyon tetszett a 2010-es budapesti triatlon-világbajnokság új pályája Loreen Barnettnek, a nemzetközi szövetség (ITU) főtitkárának. A jövő évi viadal helyszínét március elején módosították: a Városliget helyett a felújított Lágymányosi-öbölben, ismertebb nevén a Kopaszi-gáton rendezik a futamokat.
2009. április 20. hétfő 18:34 - HírExtra
A kanadai sportdiplomata hétfői villámlátogatása során különösen a kerékpáros és a futópályával volt elégedett, mivel azok a budai rakparton lesznek, s így az élő közvetítés során a csodálatos, Duna melletti környezetet láthatják majd a sportág tévé előtt ülő szerelmesei.

Czencz Péter, a hazai szövetség főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ITU várakozásai szerint az első Közép-Európába tervezett vb-re rekordlétszámú mezőny gyűlik majd össze.

Az eredeti tervek szerint a Városligetben lett volna a verseny központi része, azaz a rajt, a cél és a depó is, azonban ehhez a Városligeti Műjégpálya teljes rekonstrukciójának részeként ki kellett volna mélyíteni a területet, hogy ott lehessen rendezni az úszást is. Ez nem valósul meg, ezért módosították a helyszínt, s Újbudán rendezik a vb-t. A 2010-es viadal előversenye az idei duatlon Európa-bajnokság lesz májusban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását