2024. május 14. - Bonifác

Gyenesei maradna miniszter

Ha felkérést kap, továbbra is vezetné az önkormányzati tárcát Gyenesei István. A miniszter az MTI-nek nyilatkozva azt is elmondta, szerdán találkozik Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölttel, s "akkor minden kiderül".
2009. április 7. kedd 15:50 - HírExtra
Gyenesei István önkormányzati miniszter kedden elmondta: nem ismeri a kormányfőjelölt válságkezelési programját, arról csak annyit tud, mint a sajtóból bárki más. Elmondta azt is, mivel független képviselő, nem tagja az MSZP-frakciónak, így nem írta alá Bajnai Gordon programjának intézkedéseit tartalmazó nyilatkozatot. De erre nem is kérték meg - fűzte hozzá.

Gyenesei István az MTI-vel közölte: ha a válságkezelő programmal nem ért egyet, abban szerepet sem vállal, s nem is lesz a tagja a következő kormánynak. Szerdán késő délután találkozik Bajnai Gordonnal, és majd "akkor minden kiderül" - jegyezte meg.

A miniszter úgy fogalmazott: a mai társadalomban az önkormányzatok vannak abban a különleges helyzetben, hogy működésükkel alapvetően meghatározzák az emberek életkörülményeit. A miniszter azt mondta, politikusként arra fogja kérni a kormányfőjelöltet, hogy gondolkodásában, programjában ezt mindig tartsa szem előtt.
Gyenesei István véleménye szerint a megszorító intézkedésekkel az önkormányzatoktól nem elvonni kell, hanem az ott lévő pénzeket kell hatékonyabban elosztani. Ennek a feltételét kell megteremteni, s a fenntartható fejlődés és fejlesztés feltételeit kell biztosítani - jelentette ki.

A lehetséges jelentősebb elvonásokról szólva megjegyezte, az általa irányított tárcához nemcsak az önkormányzat, hanem a turizmus, a sport, a katasztrófavédelem, a lakásfejlesztés, a választások szervezése és a területi államigazgatás működtetése tartozik, de nincs olyan ismerete, hogy a rendkívüli megszorítás érintené ezeket a terülteket. A közvetett hatások ugyanakkor ezeket a területeket is érintik majd - jegyezte meg.

"Mint ahogy mindenkinek, a kormány tagjainak is élen kell járni az áldozatvállalásban, de sem én magam nem kívánok, sem pedig az általam felügyelt területek nem kívánnak áldozattá válni" - jelentette ki Gyenesei István, hozzátéve, ennek a veszélyét ma nem látja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását