2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tízezrek az utcán előre hozott választást akarnak - percről percre

A parlament feloszlatásáért és az előrehozott választásokért tart nagyszabású demonstrációt vasárnap délután kettő órától a Hősök terén a Civil Összefogás Fórum. A megmozduláshoz már számos civil szervezet csatlakozott.
2009. április 5. vasárnap 14:40 - HírExtra
17:45

A zárómondatok elég harciasra sikeredtek, pár kedves gondolatot idéznénk a szónokoktól: ""rakjuk el a bicskát, de legyünk elszántak", "rendszerváltás kell", na és a legvégső felhívás: április 14-én újra összejövünk!

17:07

Az összefogás jelentőségét hangsúlyozza Szilágyi György és Simon János is, utóbbi szerint a válságból csak így juthatunk ki és természetesen előrehozott választással.

16:55

Mindennek a liberalizmus az oka. Nagyjából így összegezhető a soron következő felszólaló mondandója. Ezen felül a rendőrség gyenge(néha meg rendőrállam? Ki érti ezt. - a szerk.), a bűnözés fenyegetően erősödik(az összes rendőri statisztika meg vélhetően kamu - a szerk.).



16:31

Megint előkeveredett egy finom kis zsidózás: az MSZP, az SZDSZ és Bajnai Simon Perez szövetségesei a felszólaló szerint. Majd Kiskunlacháza polgármestere szónokol a közbiztonság ijesztő példáiról és a közerkölcs romlásáról.

16:22

Palkovics úr az adósság csökkentését is szorgalmazza, majd előveszi a sajtót is: "tisztességes" médiát követel.

16:12

Palkovics úr szerint a vezetők fizetése indolkolatlan és túlzó mértékben nőtt. Majd a sztrájktörőket ostorozza. Talán nekik is köszönhető, hogy a tömeg mintha egy cseppet fogyna, szivárognak a népek hazafelé. Jakab István még nem hátrál...

16:06

Most már '56-nál tartanak: nemzeti bizottságokat szeretnének, alakul a forradalmi hangulat. A petíció szállítmányozási vállalkozó Gój motorosok rossz hírrel térnek meg az övéikhez: a levelet nem tudták átadni. Mármint Sólyomnak igen, de az MSZP-nek nem. Ebből aztán egy újabb MSZP szidalmazás kezdődik a Gój motorosok vezetőjének tolmácsolásában.



15:38

Most Bajnain a sor: kap hideget-meleget egyaránt, de vele párhuzamban az MSZP elsorvadását is hőn áhítja a felszólaló hölgy. A tömeg szintúgy. Bajnai kapcsán a szítkokat a tömeg lelkes "börtönbe, börtönbe!" skandálásokkal támogatja. A rend kedvéért még előkeveredik az abortusz ellenzése is, hogy szaporodjon a magyar.

15:25

Gój motorosok viszik a levelet Sólyomnak, miközben tovább folyik a program. Épp a nemzeti összefogásnál tartanak, nemzetárulók nélkül(kimondatlanul is tudják, kikre gondolnak alattuk, de akkor miért nem nevezik néven őket? - a szerk.). Az EP választással kapcsolatban a nép akaratának megerősítésekét látják benne.(ismét mindenki tudja, mire utal a felszólaló, csak én vagyok bizonytalan - a szerk.) Jakab István pedig kiadja a jelszót: "Nem hátrálunk!" (Imádkozom, hogy ne keveredjenek olyan szűk zsákutcába, aminek a végén fal van és nem lehet benne megfordulni - a szerk.)

15:20

Bíró Ildikó a Polgári körök nevében felszólalva nehezményezte, hogy szerinte ez a nép, ez az ország híján van az együttérzésnek. A megszorításokat követő elszegényedés egyre távolabb sodorja az embereket, holott pont most kellene összefogni. A kisebbségi ároktemetést szintén felhozta, mint negatív példát.

15:18

A Parlament feloszlatását és az előrehozott választást követelő tömeg "megbízottjai" levelet küldtek Sólyom Lászlónak. Addig nem mozdulnak el a térről, amíg nem kapnak választ a köztársasági elnöktől.



15:10

"Még nem fejeztük be a rendszerváltást!" - közli a szónok, a tömeg pedig sűrűn helyesel. Jó lenne tudni,  milyen rendszert hoz az általuk elképzelt jövő.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását