2024. május 2. - Zsigmond

Lendvai lehet az elnökjelölt

A megyei elnökök konszenzusra tudnának jutni abban, hogy Lendvai Ildikó legyen az MSZP elnöke, aki így elvállalná a jelölést - értesült az MTI szocialista forrásból csütörtökön. Erről a lehetőségről az MSZP választmányi ülésén is tárgyalnak.
2009. április 2. csütörtök 16:17 - HírExtra
A megyei elnökök dél óta tanácskoznak az MSZP budapesti székházában, a választmányi ülés pedig délután 3 órakor kezdődött. Ez utóbbin Gyurcsány Ferenc leköszönő pártelnök-miniszterelnök és Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt is részt vesz, aki válságkezelő programját ismerteti a tagok előtt.

A választmány vasárnapra várhatóan összehívja a párt miniszterelnök-jelöltet választó kongresszusát, amelyen a pártelnöki posztra is új tisztségviselőt választanak a résztvevők, mivel Gyurcsány Ferenc e tisztségéről is lemondott. A kongresszus hivatalos összehívása után a pénteken ülésező jelölőbizottság dönt arról, hogy kit, vagy kiket javasol pártelnöknek.
Az elmúlt napokban a megyei szervezetek és küldöttek szinte mindenhol az országban tanácskoztak és állást foglaltak a számukra támogatható személyekről, az ő döntéseik is a jelölő bizottsághoz futnak majd be.

Nemcsak a jelölőbizottság döntésével válhat valaki jelöltté, a kongresszusi küldöttek megfelelő számú aláírásával a helyszínen is beszállhat bárki a küzdelembe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását