2024. június 17. - Laura, Alida

Dávid Ibolya előrehozott választásokat akar

Az MDF arra kéri Bajnai Gordon kormányfőjelöltet, hogy a legsürgetőbb válságkezelő lépések elvégzését követően tegye lehetővé az őszi előrehozott választást - közölte Dávid Ibolya, a párt elnöke szerdán az MTI-vel.
2009. április 1. szerda 12:34 - HírExtra
Az MDF-es politikus közleményében emlékeztetett: Bajnai Gordon maga jelentette be, hogy a gazdasági válság után nem kíván tovább politizálni.

Dávid Ibolya szerint a miniszterelnök-keresés folyamatával egy "sokszoros bizalmi vákuum léte vált a korábbinál is nyilvánvalóbbá", amely sokáig nem tartható fent, mert hatalmas károkat okoz az ország külső és belső hitelessége szempontjából. Véleménye szerint beszédes, hogy a kormánypártok által jelölt lehetséges miniszterelnök, Bajnai Gordon a rendszerváltás óta példátlan módon előre szerződni akar a szocialistákkal programja későbbi feltétlen támogatásáról.

Mindez azt mutatja, hogy ahogyan a választópolgárok, úgy maga az MSZP kormányfőjelöltje sem bízik a mögötte álló párt képviselőinek adott szavában - írta a pártelnök, aki szerint ezt tetézi, hogy az MSZP vezetése írásos felhatalmazást adott a szombati elnökségi ülésén részt vevő politikusok híváslistájának ellenőrzésére.

Látható, ahogyan az ország nem bízik a szocialistákban, úgy a szocialisták sem bíznak magukban, a saját köreiken belül is a lehetséges ellenséget keresik - zárul Dávid Ibolya közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását