2024. május 3. - Tímea, Irma

Elégedett rendőrök

A közepesnél valamivel elégedettebbek helyzetükkel, körülményeikkel, juttatásaikkal, főnökeikkel a zalai rendőrök egy reprezentatív felmérés szerint.
2009. március 31. kedd 15:10 - HírExtra
A nagyrészt az egyes kapitányságok vezetői, osztályvezetők és érdekvédők számára ismertetett eredmények kapcsán Tiborcz János főkapitány elmondta: azért határozták el, hogy felmérést készíttetnek munkatársaik körében, hogy kiderüljön, szakmailag és emberileg hogy érzik magukat a rendőrök és a rendőrségi dolgozók.

Tátrai Miklósné, a felmérést készítő Faber Magister Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: tavaly novemberben az ezer főt meghaladó zalai állományból 304 munkatársat kérdeztek meg, szándékosan kissé provokatív kérdéseket is feltéve. Mind az öt városi kapitányság dolgozóinak esetében figyelembe vették a szolgálati időt, a beosztást és a nemek szerinti megoszlást is a névtelenül kitöltetett kérdőívek kiosztása során.

Tíz témakörben 82 állítást kellett egytől ötig értékelniük az elégedettségnek megfelelően a megkérdezetteknek. A Zala megyei rendőrök átlagos elégedettségi indexe 3,32 lett az ötös skálán, ami a felmérés készítője szerint jó eredménynek mondható. Az összesítésből az is kitűnt: a 35 év alattiak és az alacsonyabb beosztásúak az értékelésükben valamivel gyengébb osztályzatokat adtak idősebb, magasabb beosztású kollégáiknál.

A rendőrök a legmagasabb pontszámmal a szolgáltatáskultúrát, a vezetői működést és a munka tartalmát értékeltek. Tátrai Miklósné szerint ez azt jelzi, hogy magabiztosak a rendőrök, magasra tartják a tudásukat és a közvetlen vezetőikről nagyon jó a munkatársak véleménye. A legrosszabbnak értékelték a tanulás és fejlődés - azon belül is főként az idegen nyelvi képzés - lehetőségét, emellett a bérekkel, a jóléti és szociális juttatásokkal sem elégedettek, s alacsonyra értékelték az elkötelezettséget is.

Ez utóbbi kérdéskörben a hosszabb szolgálati idővel rendelkezők például úgy érzik, hogy munkájukat nem értékelik eléggé, tapasztalataik alapján azonban a megkérdezettek ismerőseiknek is ajánlanák munkahelyként a rendőrséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását