2024. május 18. - Erik, Alexandra

Börtönbe mennek a prostituáltak futtatói

Szabadságvesztéssel sújtotta a Baranya Megyei Bíróság kedden hozott elsőfokú ítéletében azt az öt férfit és két nőt, aki 2004 és 2006 között prostituáltak felhajtásában, hazai és külföldi "értékesítésében", futtatásában működött közre.
2009. március 31. kedd 12:50 - HírExtra
A bíróság Antal Gábor vezette tanácsa a vádlottakat szerepüktől függően emberkereskedelemben, kerítésben, illetve kitartottságban találta bűnösnek.

Az elsőrendű vádlottat, J. Jánost 7 év fegyházbüntetésre és 4 millió forint pénzbüntetésre ítélték, hat társa 1 év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetéstől 2 év 6 hónap

fegyházbüntetésig terjedő szabadságvesztést kapott. Az ítélet csak egy elkövető esetében emelkedett jogerőre, az ügy ügyészi, vádlotti és védői fellebbezések nyomán a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

A tényállás szerint az egymással rokoni, baráti kapcsolatban, ismerősi viszonyban álló vádlottak 2004 és 2006 között J. Jánosnak "dolgozva" lányokat hajtottak fel, ajánlottak be prostituáltnak, fuvarozták, felügyelték, néhány tízezer forintért esetenként itthon adták-vették, valamint külföldre értékesítették őket. Az örömlányok a 67-es főút Szigetvár-Kaposvár szakaszán, valamint ausztriai, németországi, svájci bárokban tevékenykedtek, keresetük 40-50 százalékát "munkaadóiknak" utalták vagy leadták.

A bíróság a tanúvallomások, banki átutalások, lehallgatási jegyzőkönyvek alapján tisztázta a vádlottaknak a bűncselekményekben játszott szerepét, s állapította meg bűnösségüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását