2024. április 27. - Zita

Grosicstól személyesen vehette át a díjat

Csütörtökön a Grosics Gyula Sport Általános Iskolában adták át az Újbuda legjobb sportolóinak és edzőinek járó hagyományos elismerést, melyet az idén 15-en vehettek át.
2009. március 26. csütörtök 16:40 - HírExtra
Az iskola 400 tanulójának jelenlétében rendezett ünnepségen az intézmény névadója is jelen volt, s tőle kapta meg a díjat Angyal Zoltán, a magyar kajak-kenu válogatott leköszönő szövetségi kapitánya. A szakembert hosszú ideje minden évben kitünteti a kerület, ezért érte most az a megtiszteltetés, hogy az Aranycsapat legendás kapusától vehette át "szokásos" elismerését.

Angyal mellett többek között Ludasi Róbertet, a tavaly nyáron elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György edzőjét is elismerték.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az ünnepség a szokásostól nemcsak a helyszín miatt tért el, hanem azzal is, hogy a díjazottakkal tenyérlenyomatot készítettek. Ezeket - a kerület tervei szerint - a Sportmax I-ben kialakítandó dicsőségfalon állítják majd ki.

A diákok egyébként különleges hangulatot adtak a díjátadónak, mely után valósággal megrohamozták a sportembereket, hogy autogramot kapjanak tőlük, s néhány szót válthassanak velük.

Az 1990-ben alapított díjakat Budapest XI. kerületének azon versenyzői és szakemberei kapják, akik, vagy akiknek tanítványai Európa- és világbajnokságokon a dobogón, vagy az olimpián és a paralimpián az első négy között végeztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását