2024. április 28. - Valéria

Újabb jutalomosztogatási botrány a láthatáron

A közelmúltban 3 milliárd eurós állami tőkeinjekcióban részesült francia Crédit Agricole bank egyik leányvállalata összesen 51 millió eurónyi jutalmat tervez szétosztani vezetőinek, miközben 75 munkahely felszámolását tervezi Európában, adta hírül szerdán
2009. március 25. szerda 12:55 - HírExtra
Ami felháborít az ügyben, az az, hogy a Crédit Agricole elnök-vezérigazgatója (Georges Pauget) lemondott tavalyi prémiumáról, miután az állam segítséget nyújtott a pénzintézetnek. A példamutatás mindenkire vonatkozik, még a leányvállalatokra is - mondta a hírre reagálva az Europe 1 kereskedelmi rádiónak adott interjújában Xavier Bertrand, a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) főtitkára.

Az újság értesülése szerint a Cheuvreux értékforgalmazó vezetősége egyszerre döntött a jutalmak kiosztásáról 51 millió eurós értékben (tavaly 82 millió eurós értékben fizettek ki prémiumokat) és egy 32 milliós átszervezési tervről, amelyben 75 munkahelyet kívánnak felszámolni.

A héten ez a harmadik "prémiumbotrány" Franciaországban. Kedden szintén a Libération hozta nyilvánosságra, hogy a világ egyik legnagyobb autóalkatrész-gyártója, a tavalyi évet 207 millió eurós veszteséggel záró és szintén állami tőkeinjekcióban részesült Valeo leköszönő elnök-vezérigazgatójának 3,2 millió eurós végkielégítést tervez kifizetni a cég igazgatótanácsa. A kormány tagjai és a nagyvállalkozók szövetségének (Medef) elnöke is felszólították a vezetőt, hogy mondjon le az összegről.

A Valeo-botrány néhány nappal azután robbant ki, hogy a szintén állami - 1,7 milliárd eurós - mentőövben részesült Société Générale bank vezetői több tízezer részvényopcióhoz jutottak. A felháborodást követően a bankvezetők végül lemondtak előnyös árú részvényvásárlási elsőbbségükről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását