2024. május 4. - Mónika, Flórián

Rendkívüli ülésen tárgyalják Gyurcsán vádjait

Rendkívüli ülést tart pénteken az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) - erősítette meg az MTI információit Fazekas Sándor, a testület elnökhelyettese szerdán Szegeden.
2009. március 25. szerda 13:00 - HírExtra
Fazekas Sándor, a testület elnökhelyettese szerdán Szegeden megerősítette az MTI információt az OIT pénteki tanácskozásáról. Közölte, hogy a megbeszélésen szó lesz a Legfelsőbb Bíróság (LB) vezetésével kapcsolatos aktuális kérdésekről, valamint azokról a kijelentésekről, amelyeket a miniszterelnök tett az igazságszolgáltatással kapcsolatban.

A szervezeti és működési szabályok szerint március 31-étől, amikor lejár Kaposvári Bertalannak, az LB elnökhelyettesének mandátuma, Kozma György, a Legfelsőbb Bíróság kollégiumvezetője fogja irányítani a testületet egészen addig, amíg a parlament nem választ új elnököt az LB és az OIT élére - közölte Fazekas Sándor. Hozzátette: a megbeszélésre meghívta Kaposvári Bertalant és Kozma Györgyöt is.

A működés folyamatossága érdekében az OIT ülésén át kell tekinteni az LB vezetésével kapcsolatos szabályokat, illetve a bírósági szervezeti törvény rendelkezéseit - mondta az elnökhelyettes. Hangsúlyozta: az OIT változatlanul végzi központi igazgatási feladatait.
A pénteki rendkívüli ülés második napirendi pontjaként a miniszterelnöki beszédet fogja megtárgyalni a tanács - mondta az elnökhelyettes.

Gyurcsány Ferenc az MSZP tisztújító kongresszusán úgy vélekedett: az állam egyes intézményei, különösen a bíróságok és az ügyészségek bizonyos döntései azt az érzést keltik, hogy a döntéshozók egy része a Fidesz érdekei, kimondott vagy sugallt elvárásai szerint jár el.

"Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács a leköszönő miniszterelnöknek, az MSZP kongresszusán a bíróságokra tett sértő kijelentéseit nem tudja értelmezni. (Azokat) Visszautasítja és kommentálni nem kívánja" - írta válaszában az OIT.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását