2024. május 5. - Györgyi

Újabb ügy? Az Interpol is keresi az elraboltt kislányt

Az orosz Interpol-iroda is bekapcsolódott a Franciaországban pénteken apjától elrabolt, hároméves Elise felkutatásába, de az orosz illetékesek hangsúlyozzák: ha megtalálják is az anyát és kislányát, szabadságukat nem korlátozzák.
2009. március 23. hétfő 14:53 - HírExtra
A francia Jean-Michel André és az orosz Irina Belenykaja 2007-ben vált el, s a francia hatóságok - amelyek mindig így járnak el - apjának ítélték a francia-orosz állampolgárságú kislányt. Anyja azonban Elise-t az apa hozzájárulása nélkül Oroszországba vitte, s ezért 2008 elején nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene. Az orosz hatóságok - amelyek viszont minden esetben ezt teszik - orosz anyjának, Belenykajának ítélték a gyermeket.

Ezért az apa nemrég törvénysértő módon Franciaországba vitte a gyereket. Az anya a francia, az apa az orosz törvényeket sértette meg.

Pénteken Arles-ban támadott az apára két férfi, egy parókás nő pedig - Adré úr szerint az anya - autóba tuszkolta a kislányt és elhajtott vele.

A Komszomolszkaja Pravda című lap bizonyosnak tekinti, hogy valóban az anya rabolta el Elise-t. A lap szerint még korai lenne pontot tenni a gyerek iránti szeretettől és az egymás iránti gyűlölettől megzavarodott szülők viszályára. Feltételezhető ugyanis, hogy a kislányt - ha Oroszországban van és megtalálják - újra, immár negyedszer is elrabolják majd, ezúttal majd az apa. André - mivel Oroszországban körözik - saját elmondása szerint arra készül, hogy hamis útlevéllel, álnéven megy majd a lányáért.

Az orosz belügyminisztérium egy neve mellőzését kérő illetékese kijelentette, hogy sem a kislány, sem édesanyja nincs Oroszországban, Oleg Belnyikov, a minisztérium sajtószolgálatának vezetője pedig leszögezte: ha megtalálják is a kislányt az országban, nem korlátozzák sem az ő, sem az anyja szabadságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását