2024. április 23. - Béla

Lecsukták a bizsutolvajokat

Börtön- és fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla hétfőn hozott jogerős határozatában azt a három fiatalt, aki 2007-ben otthonában megtámadott és megölt egy idős férfit Szekszárdon. A zsákmány mindössze néhány apróság, köztük óra és bizsu volt.
2009. március 16. hétfő 19:10 - HírExtra
A táblabíróság Krémer László vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljárt Tolna Megyei Bíróság korábbi határozatát, és a vádlottakat
nyereségvágyból, aljas indokból elkövetett emberölésben, magánlaksértésben, valamint lopásban mondta ki bűnösnek.

A tett elkövetésekor fiatalkorú, ma 20 éves Ignácz Istvánt nyolc év fiatalkorúak börtönére, unokatestvérét, a 21 éves Lázár Sándort kilenc és fél év fegyházbüntetésre, barátjukat, a 22 éves Sárközi Gábort pedig 13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

A tényállás szerint a fiatalok 2007. március 26-án este egy borozóban találkoztak, ahol eldöntötték: pénz és értéktárgyak megszerzésének reményében betörnek egy általuk ismert, bögrecsárdát üzemeltető, 80 éves férfi házába.

Éjfél körül a sértett házánál találkoztak. Az egyik ablak rácsának lefeszítésével bejutottak az ingatlanba, és értéktárgyak után kutattak. A zajra felébredt az addig alvó sértett, magához vette gázspray-jét megpróbálta lefújni az egyik betörőt, erre mindhárman megtámadták, ütötték és rúgták, végül Sárközi Gábor megfojtotta őt, tartva a lebukástól és a későbbi büntetőjogi felelősségre vonástól.

A trió ezután egy órával, két bizsu ékszerrel, egy autóhoz tartozó indítókulccsal, egy riasztó távirányítójával és 300 forinttal távozott a helyszínről. Később feltörtek egy garázst is, ahonnan kapálógépet és fűnyírót vittek el, de a rendőrség elfogta őket, majd eljárást indított ellenük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását