2024. április 24. - György

Eltávolították a higanyt a csukáséri főcsatornából

Eltávolították a csukáséri főcsatornában szerdán talált higanyt és feloldották a harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget is - közölte pénteken az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ATIKÖVIZIG) környezeti kárelhárítási vez
2009. március 13. péntek 11:30 - HírExtra
Fekete Endre elmondta: mintegy tíz kilogramm higanyt távolított el egynapos munkával a megbízott cég a főcsatornán átvezető híd betonalapjáról. A pontos mennyiséget csak aztán tudják megállapítani, hogy a szennyező anyagoktól megtisztították. A begyűjtése ugyanis egy víz alatti ipari porszívóval történt, amely a higany körüli iszapot is összeszedte. A higany, miután vízben nem oldódik, semmilyen problémát nem okozott. A szakember hozzátette: a harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget még csütörtökön kora este feloldották.

Azt, hogy mikor és hogyan került a csatornába az anyag, nem tudni, a rendőrség ismeretlen tettes ellen vizsgálatot indított - mondta Fekete Endre.

A víz alatt, egy foltban lévő, öt-hat tenyérnyi kiterjedésű higanyra a főcsatornán átvezető híd betonalapjánál bukkant rá a csatornaőr a terület bejárása közben szerdán. A szakemberek a környezetkárosodás megelőzésének érdekében azonnal harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendeltek el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását