2024. május 17. - Paszkál

Tovább gondolkodnak az öt bírón

Meghosszabbítja az ötbírós rendszer tesztelését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), a jövőben már profi bajnokságokban - valószínűleg az olaszban vagy a franciában - is kipróbálják majd ezt a felállást.
2009. február 28. szombat 23:19 - HírExtra
Ez azért következhet be, mert a sportág szabályalkotó testülete, az IFAB szombati, észak-írországi ülésén zöld utat adott a további "próbajáratnak". Tavaly októberben - többek között Magyarországon is - tesztelték már a rendszert U19-es Eb-selejtező tornákon.
"Júniusig eldöntjük, melyik ligában gyűjtjük tovább a tapasztalatokat, ott a 2009/2010-es szezonban már egy-egy extra asszisztens figyeli majd a büntetőterületet" - mondta Jerome Valcke, a FIFA főtitkára.

Az 1886-ban alapított IFAB ugyanakkor elutasította annak a lehetőségét, hogy a hosszabbításos mérkőzéseken a három után egy negyedik játékost is lehessen cserélni, és hogy a kérdéses esetekben speciális gólbíró dönthessen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását