2024. május 3. - Tímea, Irma

Március 9-én szavazás

Március 9-én szavaz újra az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökjelöltjéről - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön.
2009. február 26. csütörtök 11:25 - HírExtra
Elmondta: az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnöke tájékoztatta arról, hogy továbbra is támogatják Havasiné Orbán Mária megválasztását.

A jelölt megválasztását decemberben egyszer már elutasította a parlament, az államfő azonban január 20-án ismételten őt jelölte a főbírói posztra. A decemberi szavazáson a Fidesz, a KDNP, az SZDSZ és az MDF támogatta a jelöltet, míg a MSZP-frakció lelkiismereti szavazást rendelt el.

Havasiné Orbán Mária az államfő második jelöltje a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára, miután az első jelölt, Baka András, a strasbourgi emberi jogi bíróság korábbi magyar bírája májusban szintén nem kapta meg a szükséges kétharmados szavazattöbbséget.

Szili Katalin szólt arról is: egyelőre csak az MSZP-frakcióról tudja, hogy mikor hallgatja meg a jelöltet.

A jövő heti plenáris ülésről azt mondta: hétfőn Dragon Pál (MDF) és Kőhegyi István Zsolt (MSZP) mandátumigazolásával kezdődik a napirend. Házszabálytól eltéréssel zárószavazás lesz a lakáscélú kölcsönökre vonatkozó állami készfizető kezességről, majd megkezdik öt SZDSZ-es képviselő közös határozati javaslatának tárgyalását, a kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtéséről.

A házelnök elmondta: kedden megkezdődik a polgári törvénykönyv részletes vitája, amelynek első szakaszára először három órás időkeret áll rendelkezésre, majd az egyéb napirendi pontok után, még aznap folytatják a vitát, ha ez szükséges.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását