2024. május 13. - Szervác, Imola

"Írok, mit is tehetnék"

Radnóti Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából "írok, mit is tehetnék" címmel nyilvános pályázatot hirdetett képzőművészek, fotóművészek, költők és zeneszerzők számára a József Attila Művészeti Centrum Alapítvány; a pályamunkák beküldési határide
2009. február 14. szombat 16:30 - Hírextra
A kiírás szerint egy művész maximum két, új alkotással pályázhat. A zeneszerzőktől maximum öt fős hangszeres együttesre, illetve kórusra készült műveket, egyebek mellett vers-megzenésítéseket, oratóriumokat várnak. A Radnóti emlékét idéző versek terjedelme maximum 6000 karakter lehet. A szobrászművészeti alkotások csak nemes anyagból készülhetnek, gipszből, vagy más efemer anyagból készült munkát a kiírók nem fogadnak el.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, Terézváros önkormányzata és az alapítvány együttműködésével meghirdetett pályázat célja, hogy az alkotások a kortárs művészet mai megfogalmazásában fejezzék ki Radnóti műveinek ma is fontos üzenetét az egész társadalom, a globalizált világ számára - olvasható a József Attila Klub által az MTI-hez eljuttatott felhívásban.
A zsűri javaslata alapján két - 1 millió forinttal járó - fődíjat, három - 500 ezer forintos pénzjutalmat jelentő - díjat, egy 750 ezer forintos különdíjat és öt oklevelet osztanak majd ki a legkiemelkedőbb művek alkotói között.

Az elismeréseket november 26-án, a pályaművekből rendezendő kiállítás megnyitóján adják át a József Attila Klubban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását