2024. május 9. - Gergely

Utoljára ült a padon az edző?

Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja szerdán világbajnoki selejtezőn 2-0-ra legyőzte az ősi rivális mexikói együttest, melynek kispadján elképzelhető, hogy utoljára ült Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány.
2009. február 12. csütörtök 10:00 - Hírextra
A CONCACAF zóna hatcsapatos, utolsó selejtezőkörének ugyan ez még csak az első fordulója volt, ám a svéd szakember tavaly júniusi érkezése óta nagyon gyengén teljesít a mexikói nemzeti csapat, s már az Egyesült Államokban rendezett meccs előtt voltak olyan hangok, hogy ez a tréner utolsó lehetősége. Eriksson ingataggá vált helyzete nem meglepő, hiszen irányításával az utóbbi hat meccséből csupán egyszer tudott győzni a közép-amerikai ország válogatottja.
A columbusi mérkőzés feszült hangulatú volt, ráadásul a vereség mellett a védő Rafael Marquez csak tovább rontotta a helyzetet, amikor a 65. percben értelmetlenül beleszállt az amerikai kapusba, amiért azonnal kiállították.
Eriksson az újabb gyenge produkció ellenére nem úgy nyilatkozott, mint aki közel van a menesztéshez:
"Optimista vagyok, mert egyetlen igazi problémánk akad csupán: a helyzeteinkből képtelenek vagyunk gólokat szerezni. Ezen kell változtatnunk, és minden rendben lesz."
Eredmények:
CONCACAF-zóna, 1. forduló:
--------------------------
Costa Rica-Honduras 2-0
El Salvador-Trinidad és Tobago 0-2
Egyesült Államok-Mexikó 2-0
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását